Hamarosan érkezik a rojál baba

külföld
2015 május 02., 07:29
comments 81

Kórházba vitték szombat reggel Kati cambridge-i hercegnőt, Vili herceg várandós feleségét. A Kensington-palota - a házaspár londoni rezidenciája - közölte, hogy a hercegnő

a vajúdás korai szakaszában van.

A közlemény szerint a Kati az előzetes terveknek megfelelően az észak-londoni Paddington városrész St. Mary's kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján tervez szülni, ahová férje, Vili herceg vitte be autóval.

Ugyanebben a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vili herceg is, aki 16 órával az után jött a világra, hogy édesanyját, Dini hercegnőt bevitték a szülészeti klinikára.

Az újszülött világra jövetele pillanatában - bátyja, az idén kétéves Gyuri herceg után - a negyedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója :( A gyermek a nagybátyját, Harry (ez nehéz, legyen mondjuk Herka) herceget, Vili öccsét utasítja egy hellyel maga mögé a trónöröklési sorrendben.

Az idén 89 esztendős II. Böbe királynő után elsőszülött fia, Karcsi trónörökös - Vili édesapja -, Karcsi után Vili, Vili után pedig a hercegi házaspár elsőszülöttje, vagyis Gyuri ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

Vili és Kati második gyermeke II. Böbe királynő ötödik dédunokája lesz.

Az udvar hivatalos közleményei szerint a hercegi házaspár nem tudja, hogy a gyermek fiú lesz-e vagy leány. (MTI, BBC, DailyMail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.