Hamarosan érkezik a rojál baba

Kórházba vitték szombat reggel Kati cambridge-i hercegnőt, Vili herceg várandós feleségét. A Kensington-palota - a házaspár londoni rezidenciája - közölte, hogy a hercegnő

a vajúdás korai szakaszában van.

A közlemény szerint a Kati az előzetes terveknek megfelelően az észak-londoni Paddington városrész St. Mary's kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján tervez szülni, ahová férje, Vili herceg vitte be autóval.

Ugyanebben a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vili herceg is, aki 16 órával az után jött a világra, hogy édesanyját, Dini hercegnőt bevitték a szülészeti klinikára.

Az újszülött világra jövetele pillanatában - bátyja, az idén kétéves Gyuri herceg után - a negyedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója :( A gyermek a nagybátyját, Harry (ez nehéz, legyen mondjuk Herka) herceget, Vili öccsét utasítja egy hellyel maga mögé a trónöröklési sorrendben.

Az idén 89 esztendős II. Böbe királynő után elsőszülött fia, Karcsi trónörökös - Vili édesapja -, Karcsi után Vili, Vili után pedig a hercegi házaspár elsőszülöttje, vagyis Gyuri ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

Vili és Kati második gyermeke II. Böbe királynő ötödik dédunokája lesz.

Az udvar hivatalos közleményei szerint a hercegi házaspár nem tudja, hogy a gyermek fiú lesz-e vagy leány. (MTI, BBC, DailyMail)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.