Putyin: Ártana Magyarországnak, ha visszautasítaná az együttműködést a Roszatommal

POLITIKA
2015 május 05., 13:28
comments 191

A Roszatom orosz energiai cég feje, Szergej Kirijenko dicsérte a magyar kormányt, amiért ragaszkodik a szerződés teljesítéséhez, és azt mondta, hogy a Magyarországgal kapcsolatos együttműködési problémákat „nyilvánvalóan nyomásgyakorlás okozta”.

Viszont a TASZSZ szerint a Vlagyimir Putyinnal való találkozóján az orosz elnök azt mondta:

Moszkva jó feltételeket és fejlett technológiát kínál, ezért ha a partnert arra kényszerítik, hogy elutasítsa az együttműködést (és ez előfordulhat), az ártana Magyarország nemzeti érdekeinek.

Kirijenko arról is beszélt, hogy a magyar kormány megerősítette, érvényben vannak a megállapodások (az atomerőműépítésről, a fűtőanyag-szállításról és a szolgáltatásokról is).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.