Heteken belül jöhet a Vásárlás gomb a Google keresési találatai mellett

A Wall Street Journal értesülései szerint heteket kell már csak várni arra, hogy elinduljon a Google kísérlete, amivel nyíltan is az Amazonnal szemben akarnak majd területet hódítani.

A kiszivárgott hírek szerint elsőnek a mobilos kereséseknél a fizetett keresési eredmények mellett fog felbukkanni az azonnali vásárlást is lehetővé tévő gomb. A Google nem kívánta kommentálni az értesülést. 

Állítólag a gombra kattintók egy Google-aloldalra jutnak majd, ahol végrehajthatják magát a vásárlást. Jelenleg is működik a Shop on Google - funkció, de az erre kattintók eddig rögtön a kereskedő vagy a cég honlapjára kerültek. 

A cég nem tervez pénzt kérni ezért a szolgáltatásért a kereskedőktől, de erre nem is nagyon van szüksége, hiszen mivel a világ leglátogatottabb oldala, bőven folyik be bevételük a fizetett hirdetésekből, melyek mellé most majd odakerül a vásárlást könnyítő gomb.

És azt is mindenki egyértelműnek veszi, hogy a Google ezzel igazán az Amazonnal és az eBay-jel szemben próbál meg piacot teremteni magának. A cég az elmúlt években tett már lépéseket az e-kereskedelmeben való terjeszkedésre, de ebben a szektorban azért bőven nem számítanak piacvezetőnek. (Mashable)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.