Zokogó gyereke előtt vert össze brutálisan egy Benfica-drukkert egy portugál rendőr

Vasárnap nyerte meg a Benfica a 34. bajnoki címét, de a meccs nemcsak erről marad emlékezetes. A nézőtéren ugyanis hatalmas volt a tömegnyomor és félő volt, hogy a játék után elszabadulnak a szurkolói indulatok, az ünneplés több helyütt is erőszakba torkollott.

Jose Magalhaes részben épp ezért hozta ki a stadionból kisfiát még kicsivel a meccs vége előtt. Gyerekével és apjával álltak az utcán, mikor odalépett hozzájuk egy rendőr. Aztán ez történt:

A felvételen annyi látszik, hogy a rendőr, akit a rendőrség később Filipe Silvaként azonosított, beszél az apával, majd hirtelen megüti, a földre löki és tovább veri. Közben kétszer behúz az őt visszafogni igyekvő nagypapának is, Jose Magalhaes síró gyerekét pedig egy másik rendőr tartja vissza, és cipeli távolabb a verekedéstől. Később visszafordul a kamera és látszik, hogy az apát gumibottal is verte a rendőr, miközben néhány méterrel arrébb sírva kapálózott az ütlegelt férfi kisfia.

A portugál rendőrség eljárást indított a verekedő rendőr ellen, még tart a nyomozás. A megvert Jose Magalhaes vallomása szerint a meccs vége előtt nem sokkal kijöttek a stadionból, mert fia nem érezte jól magát. A hozzájuk lépő rendőr azt kérdezte, miért hozta a gyerekét olyan focimeccsre, ami jó eséllyel erőszakba torkollik, mire Magalhaes azt válaszolta, hogy a rendőrnek inkább a stadionban lévők biztonságával kellene törődnie, mint velük foglalkozni.

A rendőrjárőr vallomása szerint azonban emellett a drukker sértegette és le is köpte, ezután került sor a verekedésre.

Egy portugál lap rendőrségi információkra hivatkozva arról is írt, hogy a verekedő rendőr a drukkerrel szemben nem a gumibotját használta, hanem egy fémrudat. (BBC)