A fonódóvillamos építése miatt nincs állandó szigetelés a Batthyány téri HÉV-alagúton, be is ázott

Az elmúlt napok esőzései miatt beázott a HÉV alagútja péntekre virradóra a Batthyány tér és a Margit híd között, emiatt szállítják az utasokat a szerelvények helyett pótlóbuszok - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A szakemberek hajnal óta dolgoznak az ideiglenes szigetelés megtervezésén. A BKK szerint azért ázhatott be az alagút, mert a budai fonódó villamoshálózat építési munkái miatt jelenleg nincs rajta állandó szigetelés. Hangsúlyozták, hogy a beázás semmilyen módon nem befolyásolja az alagút teherbírását.

A HÉV-alagút födémjének teherbírásával kapcsolatos kivitelezési munkákat a tervezett két hónapos, június és augusztus közötti vágányzár alatt végzik el.

Nebenführer Dávid, a BKK fődiszpécsere korábban azt közölte azt MTI-vel, hogy biztonságtechnikai intézkedések miatt állították le a HÉV-forgalmat a két megálló között, és Margit híd budai hídfője és a Batthyány tér között hét pótlóbuszt állítottak forgalomba, de az utasok igénybe vehetik a 17-es, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A buszokat is.

A H5-ös HÉV 6 óra 15 perctől jár rövidített útvonalon. A pótlóbuszokra a Batthyány téren a 39-es busz megállójában, a Margit hídnál a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz megállója előtt huszonöt méterrel lehet felszállni. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.