Magyar Nemzet: Félretájékoztat az MNB a devizahiteles-ügyben

A Magyar Nemzet cikke szerint ferdítenek a Magyar Nemzeti Bank munkatársai, mikor arról beszélnek, hogy a devizahiteles-elszámolás sikerességét jelzi, hogy kevés érintett jelzett problémát az MNB-nél. Ennek ugyanis jórészt az az oka, hogy a törvényi határidők szerint az érintettek túlnyomó többsége még nem is fordulhatna a jegybankhoz tartozó Pénzügyi Békéltető Testülethez.

Az MNB felügyeleti szóvivőt többször is beszéltek arról a napokban, hogy mennyire kevés fogyasztói panasz érkezett hozzájuk ahhoz képest, hogy a devizahiteles-elszámolásról már 2 millió ügyfél kapott tájékoztatást. Szerintük a panaszosok kis száma azt jelzi, hogy az ügyfelek alapvetően elégedettek az elszámolással.

Az elszámolásban érintett ügyfelek a törvényi határidők szerint azonban az elszámolási tájékoztató kézhezvételétől számított 30. napig fordulhatnak a bankjukhoz a panaszaikkal, a banknak pedig 60 napja van válaszolni. Az MNB Pénzügyi Békéltető Testülete csak ezután jöhet a képbe.

A Magyar Nemzet szerint a határidők miatt a 2 millió ügyfél többségénél még egyáltalán nem teltek le, ráadásul a posta május elején még azt mondta, hogy 1,3 millió ügyfél még meg sem kapta a tájékoztatót. Náluk így eleve később is kezd ketyegni a 30 és a 60 nap.