Ahogy a köztévé megvéd, úgy nem véd meg senki

media
2015 május 26., 10:09
comments 157

Hirtelen ismert ember lett a parasportolók elnöke, Gömöri Zsolt, miután kiderült, hogy a szövetség fizette ki a devizahitelének hárommilliós végtörlesztését 2012-ben.

Ez a szövetség képviseli azokat a parasportolókat, akiknek egy része az elnök korábbi nyilatkozata szerint naponta legfeljebb párizsi zsömlét vagy egy pár virslit tud vásárolni magának. Gömöri maga úgy általában annyira nincs rászorulva a segítségre, 17 milliós jutalmat kapott például a londoni paralimpia után. És azt is állítja, hogy óriási ráfizetése volt azon, hogy a cégével vetetett egy buszt, amit a szövetség használhatott, alig kért érte pénzt, de aztán el is lopták, és még biztosítás sem volt rajta, és erre is ráfizetett, de aztán vett egy újabb buszt. Mindeközben számára bérel szolgálati autót a szövetség.

Deutsch Tamás, a parasportolók szövetségének alelnöke szerint ő volt előtörlesztés ötletgazdája, ebben állami pénz nem volt, mert a szövetség szponzori pénzeit használták erre. Amit a szövetség a működése támogatásra, és nem a sportolók támogatására kapott. Azért kellett a vezetőket megsegíteni, mert a devizahitelek miatt nem tudtak megfelelően a munkájukra koncentrálni. Gömöri szerint minden szabályszerű volt, de azért visszafizette a hárommillió forintot.

Aztán jött még számos egyéb hír is, például az, hogy az elnök tíz százalékot kap minden olyan szponzori szerződés után, amit ő intézett. Ez is szabályszerű Gömöri szerint. Aztán névtelen levélben parasportolók lemondásra szólították fel az elnököt. Aki nem mondott le, hanem visszatámadt. Szerinte amíg fontos szolgálati ügyben Mexikóban járt, a gépéről kiloptak szerződéseket, dokumentumokat, és azzal karaktergyilkosságot követnek el vele szemben. Aztán valahonnan megkapott levelekre hivatkozva név szerint megnevezte, hogy szerinte kik állnak az ellene indított lejáratókampányban. De még ebben is sikerült kommunikációs öngólt lőni.

És ma még sajtótájékoztatót is összehívott, ahol egy papírból felolvasta, hogy mi az álláspontja az őt ért vádakról, majd felállt és elment úgy, hogy nem lehetett tőle kérdezni. Pedig érdekes lett volna, mert amíg Deutsch például korábban azt mondta, hogy szponzori pénzekből törlesztették Gömöri hitelét, az elnök most már azt mondta, hogy sem állami támogatást, sem szponzori pénzt nem használtak fel erre. Akkor vajon miből?

Naszóval, ez az elnök volt tegnap a köztévé vendége, és a felvezetésben olyan körítést rakott a nemzeti hírcsatorna a beszélgetés elé, ami teljesen feleslegessé tette magát a beszélgetést. Abban aztán minden volt, összemosva Gömöri ügye a Népszabadság réges régi Teller-levelével, a legendás törpikés videóval, Gyurcsánnyal (!), a Corvinus-feldarabolásról szóló állítólagos hamisítással, mindezt fideszes sajtótájékoztatón elhangzott, a parasportolók elnökével egyáltalán nem kapcsolatos mondatokkal támasztották alá.

35:35-től látható a magyar közéletet annyira mérgező hamisítási ügyek tartalmas, kihagyhatatlan összefoglalója, majd mindezek után jön Gömöri magyarázkodása. Megkérdezik tőle például, hogy: "Semmi nem igaz az Ön ellen felhozott vádak közül?"

Valakinek tényleg nagyon fontos megvédenie ezt az embert, de lehet, hogy csak most készült el a bármikor használható anyag, amit be lehet játszani, ha kínos ügybe keveredik egy fideszes politikus, vagy bárki a holdudvarból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.