125 ezer fővel kevesebb jegyet adtak el idén az NBI meccseire

sport
2015 június 01., 13:15
comments 90

A Nemzeti Sport minden évben összesíti az NBI-ben játszó focicsapatok nézőszám-statisztikáit. Az idei számok szerint ebben az idényben összesen 587 856 jegyet adtak el a meccsekre. Ebben természetesen többször számítanak bele, akik több meccsre is jegyet váltanak, tehát nincs arról szó, hogy a magyar lakosság több mint 5 százaléka kijárna a mérkőzésekre.

Sőt, idén még az eladott jegyek számában is csökkenés mutatható ki: 124 704-gyel kevesebb jegyet adtak el idén, mint tavaly.

Ez fordulónként 19 595 fős, meccsenként pedig 2449 fős nézőszámot jelent. A fordulókra lebontott adatokból látszik, hogy a szezon végére kicsivel emelkedett az érdeklődés a korábbi számokhoz képest.

A csapatok közül a Fradi meccsei érdekelték a legtöbb nézőt, legkevesebben viszont a Lombard Pápára voltak kíváncsiak. A legnézettebb találkozó 21 217 nézővel a Fradi-Újpest volt, a legkevesebben a PMFC–Puskás Akadémia találkozóra mentek ki, itt csak 298 drukker volt kinn.

További adatokat csapatokra és fordulókra bontva a Nemzeti Sporton lehet böngészni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.