Vona Gábor makulátlan, pengeéles logikával magyarázta meg azt, amikor EU-zászlót égettek egy Jobbik-tüntetésen

parlament
2015 június 01., 09:02
comments 391

Úgy látszik, Vona Gáborra nagyon mély benyomást tett az az idő, amit óvodások között töltött el Ózdon, akkora logikai bravúrral védte meg pártját az alaptalan vádaskodástól.

Hétfőn a parlamentben Vona napirend előtt azt mondta, hogy a Jobbik nem léptetné ki Magyarországot az EU-ból, hanem népszavazást és a szerződés újratárgyalását próbálná elérni – írja a vg.hu.

A Jobbik nem áll szélsőségesen az EU kérdéseihez, de „a tüntetésen valóban felgyulladt egy európai uniós zászló, elégett”

– magyarázta a 2012-es jobbikos tüntetés zászlóégetéséről.

De ez szerinte az akkori helyzetben érthető volt, és úgy védekezett:

„A Jobbik sem előtte, sem utána nem égetett zászlót.”

L. Simon László erről Németh Szilárd után szabadon azt mondta: amit a Jobbik csinál, az nem is damaszkuszi út, hanem kaméleonpolitika. Ezután a Világgazdaság szerint váratlanul nekiment Murányi Marcellnek, a Népszabadság balesetező volt főszerkesztőjének.

A Fidesz pedig máris közleményben reagált, mint írják: „Vona Gábor szemrebbenés nélkül hazudik és a nagy cukiság-kampányában máris megtagadja a Jobbik múltját, céljait és cselekedeteit. [...] kínosan magyarázkodik saját és párttársai korábbi nyilatkozatai és egyértelmű politikai célja miatt, hogy Magyarországot kivezesse az Európai Unióból és a NATO-ból. Vona Gábor ma azt mondja, csak a »feszült hangulat« volt az oka annak, hogy korábban ilyeneket mondtak. A Jobbik nem először csapja be a választóit, Vona Gábor hatalomvágya miatt sorra tagadja meg eddigi politikáját, mondatait és saját embereit.”

Egyébként két LMP-s képviselő kérdezte volna a Miniszterelnökséget, de nem tehette meg, mert éppen nem volt bent senki a Miniszterelnökségtől, aki válaszolhatott volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.