Na jó, eddig lehetett bírni a mai napot: A kormány szerint Jeneiné Rubovszy Csilla TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉGET VÉGEZ

tudomány
2015 június 05., 13:07
comments 265

A KDNP-s Jeneiné Rubovszky Csilla az V. kerületi fideszes mutyisztán alpolgármestere, de közben miniszteri biztos is, a pozíciója teljes neve az, hogy:

a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozásáért, valamint bevezetéséért felelős miniszteri biztos.

Utóbbi minőségében remek szónoklatokat tart, nemrég például bejelentette, hogy az idősügyben nagy fejlesztések jönnek.

A legnagyobb baj ezzel az egésszel, hogy a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szerint sajnos az önkormányzati képviselőség összeférhetetlen minden olyan tisztséggel, amelynek betöltője a kormánytól vagy a kormány egyik tagjától kapta a megbízatását. A miniszteri biztos pedig pont ilyen, hiszen megbízatását a minisztertől (Rubovszky György lánya pont a nemzeti fejlesztési minisztertől) kapja.

Juhász Péter, az V. kerület ellenzéki képviselője épp ezért lemondásra szólította fel Jeneinét.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azonban péntek délután válaszolt a vádakra. Bizonyára nehéz volt nekik, hiszen a törvényben kerek-perec le van írva, hogy ilyet nem lehet. De a minisztériumban nagyon élelmesek voltak, kitalálták, hogy Jeneiné Rubovszky Csilla azért lehet miniszteri biztos és önkormányzati képviselő egyszerre, mert miniszteri biztosként

TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉGET VÉGEZ.

Valóban, a törvényben van egy kitétel, mely szerint lehet akár miniszteri biztos is egy önkormányzati képviselőből, „ha ezen megbízatás keretében tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységet lát el, illetve nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban áll”.

Tiszta sor, hogy Jeneiné épp annyira lát el tudományos tevékenységet miniszteri biztosként, amennyire művészetit. Vagyis nem. Szerintem inkább művészetit lát el, mint tudományosat.

Az NFM arról is tájékoztat, hogy Rubovszy Csilla a feladatát egyébként díjazás és más juttatások nélkül látja el, munkáját minisztériumi titkárság sem segíti. De tényleg, akkor meg mi a tökömért kell ez?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.