Az ukránok tojással, az oroszok téglákkal és baseballütőkkel mentek a másik nagykövetsége ellen

  • Szombaton Ukrajna hivatalosan tiltakozott Oroszországnál amiatt, hogy ismeretlenek az előző éjjel megtámadták és megrongálták moszkvai nagykövetségét és rosztov-na-donui főkonzulátusát.
  • Pénteken Oroszország hasonló módon tiltakozott Ukrajnánál a harkivi orosz konzulátust ért támadás miatt.

Az orosz média azt jelentette, hogy kb. százan tojással dobálták meg a moszkvai ukrán nagykövetséget, a dél-oroszországi Rosztov-na-Donuban pedig ismeretlenek téglákkal és baseballütőkkel bezúzták az ukrán főkonzulátus ablakait. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézte a rosztovi ukrán főkonzult, aki szerint lehet, hogy a képviseletet több napra be kell zárni, mert sok ablaka kitörött, és a berendezések megrongálódtak.

„Azonnali és átfogó vizsgálatot követelünk az orosz hatóságoktól, és azt, hogy szigorúan büntessék meg a felelősöket, és térítsék meg az okozott károkat” – áll az ukrán nyilatkozatban.

Pénteken az orosz külügyminisztérium adott ki hasonló tiltakozó jegyzéket, követelve a harkivi konzulátusát ért támadás és rongálás kivizsgálását. A képviseletet vandálok tojással és festékkel dobálták meg csütörtökön.

A kelet-ukrajnai konfliktusövezetben továbbra sincs nyugalom. Andrij Liszenko ukrán katonai szóvivő szerint hat ukrán katona halt meg, és 14-en sebesültek meg a harcokban az elmúlt 24 órában. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.