A legismertebb homofób orosz politikus most a Trónok harca ellen indított harcot

külföld
2015 június 16., 18:10
comments 125

A Putyin-közeli Vitalij Milonov számít a melegellenes orosz törvények egyik legnagyobb propagálójának, számos megnyilatkozásában ment már neki a homoszexuálisoknak, lassan világhírnévre szert téve ezzel.

De ámokfutása itt még nem ért véget, legújabb ötlete az lenne, hogy olyan törvénykezést kért a kulturális minisztériumtól, ami megvédi az orosz apaföld információs légterét a káros, feltehetően nyugati értékektől. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy Milonov azt szeretné, ha a hatóságok minőségbiztosító rendszert vezetnének be, ami alapján megítélhető lenne, melyik művek és műsorok alkalmasak a tömegfogyasztásra. A többit pedig egyszerűen be lehetne tiltani végre.

Ez utóbbi kategóriába elég kerülne a Trónok harca, ezt maga Milonov mondta el egy orosz hírügynökségnek.

Minden tíz szereplőből egy szexuálisan deviáns.

- mondta el a sorozatról, és itt rögtön joggal gondolhatjuk, hogy nem nézi elég figyelmesen a sorozatot, mert azért ennél jóval erősebb az arány a valóságban. Mindenesetre szerinte épp ez a fajta mű alkalmas arra, hogy elhitesse az emberekkel, hogy mindezek a dolgok normálisnak számítanak. Mármint nem a sárkányokra vagy a falakon túl élő zombihadseregre gondolt itt, hanem alighanem a homoszexualitásra. Később amúgy ki is derül, hogy Milonov tényleg soha nem nézett meg még egy részt sem.

Szerinte elfogadhatatlan, hogy normálisként kezeljék ezeket az ötleteket, amiket megjelenít a sorozat (megint nem a sárkányokról, hanem a szexuális orientációk sokaságáról van szó), és szerinte a műsorban egyfajta ideológiai gondolkodás lett beépítve mindenbe. Itt viszont elvesztettem a fonalat, pedig láttam az eddigi összes évadot, Milonov lehet arra gondol, hogy nem érdemes baszakodni farkasokkal, sárkányokkal és törpékkel.

Bónuszként itt van egy rövid videó, amint Milonovval beszélget a zseniális (és meleg) brit komikus, Stephen Fry:

(Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.