„Az élet gyönyörű” - mondja az orosz nő, akit megtámadott és élve eltemetett egy medve

Az 54 éves Natalja Paszternak épp nyírfanedvet gyűjtött az oroszországi Amur régió egyik erdejében, Tinda városhoz közel, mikor megtámadta egy medve. A nő egy 80 éves barátjával és annak kutyájával volt az erdőben, először mindannyian az állatra támadtak, a szemén és a nyakán próbálták megsebezni, de az túl erősnek bizonyult, először a kutyával bánt el, majd Nataljára támadt: a lábán sebesítette meg.

„Mikor megláttam az állatot, el akartam menekülni, de aztán eszembe jutott a barátom, és megálltam. Ekkor támadt rám a ragadozó, a lábamat kezdte szaggatni. Próbáltam én is támadni a nyírfanedv-gyűjtéshez használt eszközeimmel, aztán belém hasított a gondolat: ha leszakítja a lábamat, életem végéig nyomorék leszek. Jobb meghalni, mint hogy a gyerekeim terhére legyek.”

A medve a Nataljával lévő 80 éves Valentyinára is rátámadt, őt a hátán sebesítette meg, majd visszafordult Nataljához. Mialatt vele viaskodott, Valentyina el tudott menekülni, hogy segítséget hívjon. Mikor Natalja egyedül maradt a medvével, felismerte, hogy nincs esélye. Ekkora már lábait és arcát is vér borította. Úgy döntött, azzal szereli le a medve támadásait, hogy halottnak tetteti magát.

Ez bejött, a medve nem ártott neki többet, viszont

elkezdte elásni.

Testét levelekkel, ágakkal és földdel igyekezett befedni az állat. A medvék akkor csinálják ezt, ha táplálékukat későbbre akarják eltenni. Mire megérkezett egy mentőcsapat már csak a nő egyik keze és véres arca látszott ki a földből. A mentők először kilőtték a medvét, majd kórházba vitték Natalját is. A visszaemlékezések szerint a nő akkor is eszméleténél volt, mikor rátaláltak, első kérdése az volt, hogy lelőtték-e a medvét. Mikor erre igenló választ kapott, utasította a mentőket: „Ássatok ki.”

A háromgyerekes Natalja azóta már lánya segítségével járni is tud. Azt mondja, sok segítséget kapott a kórházban, és 80 éves barátnőjének is köszöni a helytállást, hiszen ha ő nem hívott volna segítséget, Natalja sem éli túl a medvetámadást. Az eset tanulságát a nő így foglalta össze:

„Az élet gyönyörű.”

(Siberian Times)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.