„Az élet gyönyörű” - mondja az orosz nő, akit megtámadott és élve eltemetett egy medve

külföld
2015 június 17., 06:53
comments 95

Az 54 éves Natalja Paszternak épp nyírfanedvet gyűjtött az oroszországi Amur régió egyik erdejében, Tinda városhoz közel, mikor megtámadta egy medve. A nő egy 80 éves barátjával és annak kutyájával volt az erdőben, először mindannyian az állatra támadtak, a szemén és a nyakán próbálták megsebezni, de az túl erősnek bizonyult, először a kutyával bánt el, majd Nataljára támadt: a lábán sebesítette meg.

„Mikor megláttam az állatot, el akartam menekülni, de aztán eszembe jutott a barátom, és megálltam. Ekkor támadt rám a ragadozó, a lábamat kezdte szaggatni. Próbáltam én is támadni a nyírfanedv-gyűjtéshez használt eszközeimmel, aztán belém hasított a gondolat: ha leszakítja a lábamat, életem végéig nyomorék leszek. Jobb meghalni, mint hogy a gyerekeim terhére legyek.”

A medve a Nataljával lévő 80 éves Valentyinára is rátámadt, őt a hátán sebesítette meg, majd visszafordult Nataljához. Mialatt vele viaskodott, Valentyina el tudott menekülni, hogy segítséget hívjon. Mikor Natalja egyedül maradt a medvével, felismerte, hogy nincs esélye. Ekkora már lábait és arcát is vér borította. Úgy döntött, azzal szereli le a medve támadásait, hogy halottnak tetteti magát.

Ez bejött, a medve nem ártott neki többet, viszont

elkezdte elásni.

Testét levelekkel, ágakkal és földdel igyekezett befedni az állat. A medvék akkor csinálják ezt, ha táplálékukat későbbre akarják eltenni. Mire megérkezett egy mentőcsapat már csak a nő egyik keze és véres arca látszott ki a földből. A mentők először kilőtték a medvét, majd kórházba vitték Natalját is. A visszaemlékezések szerint a nő akkor is eszméleténél volt, mikor rátaláltak, első kérdése az volt, hogy lelőtték-e a medvét. Mikor erre igenló választ kapott, utasította a mentőket: „Ássatok ki.”

A háromgyerekes Natalja azóta már lánya segítségével járni is tud. Azt mondja, sok segítséget kapott a kórházban, és 80 éves barátnőjének is köszöni a helytállást, hiszen ha ő nem hívott volna segítséget, Natalja sem éli túl a medvetámadást. Az eset tanulságát a nő így foglalta össze:

„Az élet gyönyörű.”

(Siberian Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.