Szerbia miniszterelnöke Auschwitzot emlegette Orbánék négyméteres szögesdrót kerítésével kapcsolatban

2015 június 17., szerda 19:38
375

A szerb közszolgálati tévé, az RTS esti híradójában beszélt Aleksandar Vucic, a szerb miniszterelnök a magyar kormány ma bejelentett drága, de annál sokkal gonoszabb tervéről a négyméteres szögesdrótról.

"Nekünk is falakat kellene emelnünk a macedón és a bolgár határon? Mi nem fogunk falakat emelni. Ezt garantálom. Szerbia nem zárja be önmagát, Szerbia nem fog Auschwitzban élni"

- fogalmazott a szerb kormányfő.

Vucis elmondta, nem érti, miről van szó, ezért beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel és az európai uniós vezetőkkel arról, hogyan akarják megoldani a menekültkérdést. Szerinte Szerbia nem tehető felelőssé a migránsok miatt, akik a nyugat-balkáni országot csak tranzitútvonalnak használják, és nem akarnak Szerbiában maradni.

"Etetjük őket, vigyázunk rájuk. Mit várnak még tőlünk? Ők semmit sem akarnak a mi országunkban, és akkor még valaki falakat is emel felénk. Nem értem ezt a lépést, de hiszem azt, hogy logikus választ fogok kapni magyar kollégámtól"

- mondta, hozzátéve, hogy a július elsejei budapesti magyar-szerb kormánycsúcson szóba hozza majd a dolgot Orbánnál.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt