Több képviselő 200 ezer forintnál is többet tankol el havonta

2015 június 17., szerda 4:49
175

A képviselők nem kímélik sem az autóikat, sem a benzinkártyáikat: többen is messze 200 ezer forint fölötti összegekért tankolnak havonta. Ez alól a nyári hónapok sem kivételek.

Tavaly augusztusban például 110 képviselő több mint 9 millió forintot szórt el a benzinkártyáján keresztül. A tavaly nyári rekorder a fideszes Ágh Péter, aki

úgy költött augusztusban 237 ezer forintot üzemanyagra, hogy abban a hónapban a parlament nem is ülésezett.

Pedig a benzinkártya azért lett kitalálva, hogy a választókerületük és a parlamenti ülések között ingázó politikusokat segítse. Ághon kívül azonban még 29 képviselő volt, akiknek nyáron is havi 100 ezer forintnál több benzinpénzre volt szüksége. A Blikk remek párhuzamot is von: eközben nyáron az óvónőknek le kell mondaniuk a 10 ezer forintos bérlettámogatásról is, hiszen nincs ovi.

A Blikk megkérdezte Ágh Pétert, mire ment el tavaly nyáron ennyi lóvé. A képviselő ezt válaszolta:

„Vas megyei választókerületemhez Budapesttől több száz kilométerre 70 falu és 7 város tartozik. A településekről érkező meghívásoknak minden esetben igyekszem eleget tenni. Tagja vagyok a törvényalkotási bizottságnak, amely hetente több alkalommal is ülésezik, és emiatt fővárosi jelenlétre van szükség.”

De hozzátette azt is, hogy még így is az üzemanyagkártyán felül havi minimum 40-50 ezer forintnyi üzemanyagköltséget saját maga fizet, hogy minden kötelezettségének eleget tudjon tenni. Üzemanyagkártyával csak a maga képviselő tankolhat a megadott rendszámú autóba, ez ugyanúgy vonatkozik a kártyát igénylő mind a 136 képviselőre.

A Blikknek más képviselők is beszéltek arról, hogy sajnos kénytelenek néha saját pénzből is tankolni.

Az abszolút havi csúcstartó az Országgyűlés adatai szerint a fideszes Tilki Attila, aki 2014 decemberében 291 ezer forintot szórt el üzemanyagra. 360 forintos benzinárral és 8 literes átlagfogyasztással számolva ez nagyjából 10 ezer kilométert jelent. A fideszes ezzel sajnos még messze nem tudta volna megkerülni a Földet, de

Lisszabonból Pekingbe kényelmesen elvezethetett volna ennyi üzemanyaggal.

Persze lehet, hogy Tilki egy régi IFA-val jár, és akkor vissza az egész.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt