Ajjaj, nagy baj van. Keleti barátunk is pályázna a 2024-es olimpiára

sport
2015 június 23., 19:21
comments 98

Azerbajdzsán megfontolja, hogy versenybe szálljon a 2024-es olimpia rendezéséért.

Ezt Azad Rahimov sportminiszter nyilatkozta kedden, hozzátéve, az azeri rendezéshez szükség lenne arra, hogy a NOB csökkentse a rendező országra rótt terheket.

"Pillanatnyilag túl nagyok az elvárások, lehetetlen, hogy Azerbajdzsán olimpiát rendezzen anélkül, hogy további óriási beruházásokra kényszerülne azokon túl, amelyek a jelenleg Bakuban zajló Európa Játékokra megvalósultak."

Példaként a nyitó- és záróceremóniára előírt 80 ezres stadiont hozta fel. Az új bakui stadion 68 ezer fős.

Baku megpályázta a 2016-os és 2020-as olimpiát is, ám a végső szavazási fázisba egyik alkalommal sem jutott el. Mind a két pályázat csak felkészülés volt az Európa Játékokra, aminek a rendezését végül el is nyerte a kőgazdag kaukázusi állam.

Az biztos, hogy Magyarországnál jelentősebb készpénztartalékokkal rendelkeznek építkezni és szavazatokat megvásárolni.

Azad Rahimov szerencséje a szerencsétlenségben, hogy az Azerbajdzsáni Olimpiai Bizottságot az államfő, Ilham Alijev vezeti, így a végső döntést is ő hozza meg. (MTI és Boston Globe)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.