Annyi mindent hallani, de a negyven éve lefagyasztott hússal lebukó kínai csempészek híre még ebben a mezőnyben is erős

gasztronómia
2015 június 24., 09:09

Rettenetesen büdös volt a kamion. Annyira, hogy amikor kinyitotta az ajtót a kínai vámos Hunan tartomány fővárosában, Csangsában, majdnem hanyatt esett. Rohadó hús volt benne, amikor alaposan megvizsgálták a szállítmányt, kiderült, hogy a hetvenes években lefagyasztott hús is van közöttük - írja a Quartz.

Kínában harminc év alatt a háromszorosára nőtt az egy főre jutó húsfogyasztás, az óriási igényeket külföldről igyekeznek kielégíteni. Nagy csempészhálózatok alakultak ki, a külföldön olcsón felvásárolt, teljesen ellenőrizhetetlen eredetű hússzállítmányok árasztják el az országot. Sok esetben még csak nem is hűtőkamionokkal szállítják az árut, így az kiolvad és rohadni kezd. Aztán visszafagyasztják. Ilyen országos hálózatot buktattak most le.

Óriási mennyiségről van szó, most 800 tonna büdös húst találtak, marhát, csirkelábat, kacsanyakat, mindenfélét, vegyesen. Ezek között voltak a negyven évesnél régebbi darabok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.