A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYET A BUDAPESTI OLIMPIA NYERESÉGÉBŐL TESSZÜK MAJD RENDBE

2015 június 29., hétfő 13:27
500

Határozati javaslatot nyújtott be Rogán Antal és Harrach Péter az országgyűlés elé. A javaslat arról szól, hogy a parlament támogatja a 2024-es olimpia rendezésére beadandó budapesti pályázatot. A határozati javaslat legjobb része, amiben leírják, hogy

az olimpia megrendezéséből származó költségvetési többletbevételeket döntően az egészségügyre kellene költeni.

Az mondjuk nem zavarja az előterjesztőket, hogy az elmúlt évek olimpiáinak csak nagyon rövid távú haszna volt, a rendezőországok számára inkább többletkiadást jelentettek. Na, nálunk ez mind megy majd az egészségügybe. Éljen.

A javaslatban benne van, hogy Magyarország olimpiai nemzet, és hogy az olimpiai család megbecsült tagjának kell lennünk, meg ezek a hasonló hülyeségek. Magára a rendezésre vonatkozóan a dokumentum előírná, hogy létre kell hozni egy részvénytársaságot, ami a pályázat koordinálásáért, a nemzetközi tájékoztatásért és a lobbizásért lenne felelős. A cég tevékenységét a parlamenti frakcióval rendelkező pártok ellenőrizhetnék. Az építkezések során az átláthatóságra kell törekedni, és kerülni kell a felesleges beruházásokat (akkor már talán hagyhatnánk is az egész rendezést a fenébe).

Rogánék szerint létre kellene hozni egy 24 fős Olimpiai Pályázati Bizottságot is, aminek tagjai „Magyarországon elismert és közmegbecsülésnek örvendő személyek” lehetnek. (Van egy ezresem rá, hogy ha lesz ilyen bizottság, Schmitt Pált valahogy beültetik.) (via napi.hu)

UPDATE 19:01

A Fidesz-frakció cikkünk megjelenése után küldött egy reakciót, amit annyira tökéletes, hogy változtatás nélkül közöljük. Íme:

„Ma megjelent, A magyar egészségügyet a budapesti olimpia nyereségéből tesszük majd rendbe című cikkükkel kapcsolatban tájékoztatjuk Önöket, hogy az olimpiából származó esetleges bevétel egészségügyre való fordítására vonatkozó ötlet nem a Fidesz-KDNP-frakciótól, hanem Schiffer Andrástól, az LMP elnökétől származik.
Kérjük, ezen tények ismeretében módosítsák fent említett írásukat.”

+1: Schiffer azt mondja, hogy a Fidesz hazudik, és ő ilyesmit nem javasolt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt