Egyetlen szikra kellett, és Budapesten is előkerült a baseballütő az Uber és a taxisok közti harcban

bűnügy
2015 június 30., 14:46
comments 928

Franciaországban napok óta dúl a harc a taxisok és az Uber-sofőrök között. Nem hittük volna, hogy ez ilyen hamar megtörténik, de

június 30-án hajnalban Budapestre is átterjedt a világégés.

A magyar taxisháború első lángja a Deák téren, a Király utca elején lobbant fel. Olvasónk, Péter Uberrel hívott autót magának és két barátjának hajnali három körül. Míg a sofőrre várt, a környéken álló két taxis megneszelte, itt bizony egy Uber-rendelés történik, és mikor megérkezett az autó, odaléptek Péterékhez.

Péter elmondta, hogy a taxisok sértegették az Uber-sofőrt és utasait, egyikük ki is vert Péter kezéből egy üveg bort. Péterék beszálltak az uberes autóba, de mikor elindultak, az egyik taxis a kocsihoz vágta a félig összetört borosüveget. Az Uber-sofőr erre rendőrt hívott. Míg a járőrök megérkeztek, tovább folyt a szájkarate az Új Rend és a Régi Rend sofőrjei között, az egyik taxis ököllel, a másik egy baseballütővel fenyegette uberes kollégáját és Péteréket, hogy miért merik használni az Ubert.

Péter szerint a rendőrök garázdaságért állították elő a baseballütővel fenyegetőző taxist, társa viszont még a rendőrök érkezése előtt elhúzott a Deák térről. Őt Péter szerint még keresik a rendőrök. Az uberes sofőr feljelentése miatt rendőrségi eljárás kerekedett a dologból, Péteréknek is vallomást kellett tenniük a Szalay utcai kapitányságon, csak kedden reggel indulhattak el haza.

Megkerestük a rendőrséget, ők megerősítették, hogy valóban érkezett hozzájuk hajnalban bejelentés, és valóban eljárást indítottak R. Zoltán 55 éves budapesti lakossal szemben.

Péter kérdéseinkre azt mondta, hogy az őket fenyegető taxisok az egyik nagy budapesti taxistársaság alkalmazottai voltak, lediktálta az egyik autó rendszámát is. A Péter által megnevezett társaságot megkerestük, csütörtökre ígértek választ.

(Címlapi grafika: Tbg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.