Koncessziós díj nélkül indíthatnának online kaszinókat Vajnáék

gazdaság
2015 július 4., 10:48
comments 90

Adnának is Andy Vajnának és Szima Gábornak a szerencsejáték-törvény tervezett módosításai, de el is vennének tőlük. Az eddig is valószínű volt, hogy online kaszinókoncessziót is csak Vajna Las Vegas Casino és Szima Aranybónusz 2000 nevű cégei kaphatnak, mert csak nekik van rendes kaszinókoncessziójuk is.

A szerencsejáték-törvény erről szóló módosító indítványához azonban pontosító módosításokat fűzött az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága. Az egyik ilyen javaslat, hogy nem kellene koncessziós díjat fizetni az államnak az online-kaszinók után, így Szima és Vajna pluszteher nélkül oszthatja fel egymás közt a piacot, ráadásul ezzel bevételtől is esik el a költségvetés.

A másik módosítás viszont szétválasztja az online sportfogadást és az online szerencsejátékot, és előbbit meghagyná a Szerencsejáték Zrt. kizárólagos jogának. Ez azért lehet fájdalmas az onlinekaszinó-tulajdonosoknak, mert a netes sportfogadásban rengeteg pénz van. Szakemberek szerint 80-20 százalék az internetes sportfogadások bevételeinek aránya az egyéb online játékokéval szemben. Bár hogy mekkora a teljes piac, azt nem lehet pontosan tudni, hiszen miután a külföldi cégeket kikergette a kormány az onlinekaszinó-piacról, ez a szegmens legálisan nem működött az országban.

Hogy a módosítások ismeretében tervez-e online kaszinót indítani, azt Szima Gábor még nem tudta megmondani a Magyar Nemzet kérdéseire, Andy Vajna pedig nem is kívánt reagálni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt