Ezt tette a vihar a zsírúj csepeli játszótérrel

időjárás
2015 július 08., 16:01
comments 150

A Budapestre délután 5 táján lecsapó viharban egyelőre a szél a legdurvább, arrébb rakta a Lurdy-ház melletti parkoló tetejét is, Csepelen pedig egy játszóteret fedett le egy közeli épület tetejével.

A Csepel nevű Facebook-oldal posztja alatti kommentelők szerint vagy a közeli HÉV-megálló teteje lehet a játszótéren, vagy a közeli postáé.

A vihar egyelőre elült, de az időjárásjelentések szerint jön még egy front, az most Nyugat-Magyarország fölött jár. Budapesten most a város újraélesztése zajlik.

A photo posted by Balint Szpisjak (@balintszp) on

Az MTI szerint sok helyre riasztották a fővárosban a tűzoltókat, jellemzően kidőlt fák, megrongálódott épületek miatt kérték segítségüket. Sok helyen a heves esőzések miatt az utakon hömpölyög a víz, emiatt áll, vagy csak lépésben halad a forgalom.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy aki teheti, maradjon otthon. Az útközben lévőknek pedig azt ajánlják, hogy biztonságos helyen parkoljanak le.

A XIX. kerületi Wekerletelepen több mellékutca járhatatlan. A Határ út XIX. kerületi részén jelenleg egy-egy sávban haladnak a járművek, mert kidőlt fák és villanyoszlop akadályozza a közlekedést. A József Attila telepen is több fa kidőlt a viharos szél miatt.

Az Oktogonon ez van:

unnamed

 

A Bartók Béla úti vasúti felüljárónál meg ez:

photo_camera Fotó: Olvasónk, Oli

A Kerepesi úton meg ez:

photo_camera Fotó: Olvasónk, Zsófi

A vihar fennakadásokat okozott a ferihegyi reptér forgalmában is. A Wizz Air göteborgi járata csak második próbálkozásra tudott leszállni, a Ryanair Trevisóba tartó gépe a heves eső miatt negyed órán át nem tudott felszállni, az Easyjet londoni és a Lufthansa frankfurti járata jelentős kerülővel közelítette csak meg a repülőteret, a Wizz Air és a British Airways londoni, az Air France párizsi járata pedig hosszú ideig a légtérben kényszerült várakozni a leszállásra. 20-30 perces késések vannak a reptér forgalmában. Az induló járatoknál az okozhat késést, hogy vihar idején le kell állítani a földi kiszolgálást.

A Balatonnál is durva volt a szél, a balatonboglári kemping például most így néz ki (a fotót köszönjük olvasónknak, Csabának):

IMG_3875 (1)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda éjfélig szóló veszélyjelzése szerint több megyére a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adták ki. Egyelőre az ország nagy részén első-, illetve másodfokú riasztások vannak érvényben a heves zivatar, a viharos szél és a felhőszakadás veszélye miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.