Megvolt az USA első szíriai dróntámadása

2015 augusztus 5., szerda 19:14
197

Az Amerikai Egyesült Államok hétfőn végrehajtotta első dróntámadását az Iszlám Állam szíriai állásai ellen. A drón egy törökországi bázisról szállt fel. A Reuters értesülései szerint az USA hadserege pilóta által irányított gépekkel is támadásokat tervez az ISIS szíriai szárnya ellen a jövőben.

Hogy az amerikaiak török bázisokat használnak, az egy néhány napos megegyezés eredménye, amit az ankarai kormány kötött az ISIS ellen harcoló nemzetközi koalíció vezetőivel. A törökországi bázisokról felszálló drónok és repülők feladata lesz az is, hogy légi támogatást nyújtsanak az ISIS ellen harcoló, Törökországban kiképzett nyugatbarát szíriai lázadóknak.

Törökországban azonban jelentős a háborús elköteleződést ellenzők tábora is, sokak szerint a mostani török vezetésnek nem kellene ilyen hosszútávú megállapodásokat kötnie, hiszen a júniusi választás óta ideiglenes kormány vezeti az országot, miután Erdogan elnök addig kormányzó pártja, az AKP, elvesztette parlamenti többségét. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt