Megvolt az USA első szíriai dróntámadása

külföld
2015 augusztus 05., 19:14
comments 197

Az Amerikai Egyesült Államok hétfőn végrehajtotta első dróntámadását az Iszlám Állam szíriai állásai ellen. A drón egy törökországi bázisról szállt fel. A Reuters értesülései szerint az USA hadserege pilóta által irányított gépekkel is támadásokat tervez az ISIS szíriai szárnya ellen a jövőben.

Hogy az amerikaiak török bázisokat használnak, az egy néhány napos megegyezés eredménye, amit az ankarai kormány kötött az ISIS ellen harcoló nemzetközi koalíció vezetőivel. A törökországi bázisokról felszálló drónok és repülők feladata lesz az is, hogy légi támogatást nyújtsanak az ISIS ellen harcoló, Törökországban kiképzett nyugatbarát szíriai lázadóknak.

Törökországban azonban jelentős a háborús elköteleződést ellenzők tábora is, sokak szerint a mostani török vezetésnek nem kellene ilyen hosszútávú megállapodásokat kötnie, hiszen a júniusi választás óta ideiglenes kormány vezeti az országot, miután Erdogan elnök addig kormányzó pártja, az AKP, elvesztette parlamenti többségét. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.