Kucsera: "Egy életen át szégyellni fogom magam"

sport
2015 augusztus 06., 03:34
comments 366

Ahogy tegnap írtuk, Kucsera Gábor szervezetében drogra bukkant a Magyar Antidopping Csoport (MACS), miután július 18-án a szolnoki második, győztes válogató után mintaadásra kötelezték a kétszeres világbajnok kajakost. Kucsera így természetesen nem indulhat a K1 1000 méteres kiírásában a két hét múlva kezdődő milánói világbajnokságon sem. Ez nem az első kábítószer-botrány idén a magyar kajak-kenu világban: tavasszal Csipes Tamara és Dombvári Bence buktak le droghasználattal.

kucsera gábor

Kucsera ma, rögtön az eset másnapján, nagyon szimpatikusan nyilatkozott a Blikknek:

"Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam.

Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek"

– mondta a világbajnok kajakos, mintegy egyben elismerve, hogy ezzel az incidenssel karrierje véget ért. A tavaszi kokain-balhé óta, írja a bulvárlap, hetente végeztek szúrópróbaszerű teszteket válogatott kerettagokon a a Magyar Kajak-kenu Szövetség illetékesei.

A lap idézi a szövetség szakmai igazgatóját, Csabai Edvint, aki arról számolt be, hogy a vétségét elismerő Kucsera kerettagságát azonnali hatállyal megszüntetik. A versenyző a MACS eljárását követően több éves eltiltásra számíthat a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetségtől, de ennek már aligha lesz jelentősége, mivel Kucsera szinte biztos, hogy nem versenyez többet.

Nyilatkozott a Blikknek Baráth Etele, a szövetség elnöke is, aki sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban, de aláhúzta, hogy zéró toleranciát hirdettek és ez minden versenyzőre egyaránt vonatkozik.

(Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.