Nem is lesz a teljes határszakaszon kerítés

POLITIKA
2015 augusztus 07., 04:19
comments 86

A kormány mindig megtalálja a módját, hogy minden héten elvegyen valamit a magyar emberek öröméből. Először kitalálják, hogy nem is 4 méter magas lesz a szerb-magyar határra tervezett drótkerítés, hanem csak három. Aztán beharangozzák, hogy elkezdik építeni Minden Magyar Fizikai Határzárját, erre nem sokkal később kiderül, hogy ami most épül, az még nem is a kerítés, hanem csak a gyoda. Mármint nem a kerítésnek a gyoda, nincs is ilyen szó, hogy gyod. A gyoda azt jelenti, hogy gyorstelepítésű drótakadály. A legfontosabb ismertetőjele viszont az, hogy sokkal, de sokkal prolibb látványt nyújt, mint a fenséges kerítés.

Na. És akkor erre most kitalálják azt is, hogy nem lesz a teljes határszakaszon kerítés.

Hát van ezeknek szívük?

A Népszabadság írja, hogy a magyar-szerb határnak van egy mocsaras része, ahol a bevándorlók eddig nem nagyon próbálkoztak, és oda egyáltalán nem is építünk semmilyen határzárat. Ha a miniszterelnök tanácsadója lennék, 34 millió forint + áfáért megsúgnám neki, hogy ha már eljut egy menekült a szerb-magyar határig, és mindenhol kerítés van, kivéve egy 4-5 kilométeres szakaszt, akkor minden valószínűség szerint nem fog megijedni semmilyen mocsaras-lápos területtől, hanem ott próbálkozik majd.

De ez nem minden, a Népszabi szerint ezen a pár kilométeres lápon kívül is lesz jópár, nehezebben járható rész a határszakaszon, ahová szintén nem kerítés, hanem csak 3, gúlába rakott NATO-drót kerül. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.