Etikai eljárást indítottak a fekete ruhás ápoló ellen

Egészségügy
2015 augusztus 10., 07:21
comments 403

A Magyar Egészégügyi Szakdolgozók Kamarája szerint a médianyilatkozataival többszörösen megszegte az egészségügyi dolgozókra vonatkozó etikai szabályokat, ezért etikai eljárást indítottak (valamiért Zala megyében). Ezt a facebookon hozta nyilvánosságra Sándor Mária, a májusi dolgozói tüntetésekről ismert ápolonő.

photo_camera Sándor Mária a májusi tüntetésen

Sándor Mária áprilisban mondott fel a Péterfy-kórházban, de visszament. A nő korábban sírva nyilatkozott az RTL Klub Házon kívül című műsornak, és országos tiltakozást kezdeményezett a magyar egészségügyben tapasztalható borzasztó körülmények ellen tüntetve. Rengeteg ápoló ment fekete ruhában dolgozni, és így tett volna ő is, de a főnökei nem engedték neki, hogy fekete ruhában dolgozzon, ezért beadta a felmondását, és azonnali hatállyal távozott a kórháztól, bár később visszament. (via Kettős Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.