Napota 4000 embert öl meg Kínában a légszennyezés

környezetvédelem
2015 augusztus 14., 09:40
comments 37

Az University of California fizikusai végeztek el egy nagyobb kutatást, melynek eredménye szerint évente 1,6 millió ember haláláért felelős Kínában a borzasztóan rossz minőségű levegő. A légszennyezés ugyanis szív- és tüdőbetegségekhez, valamint stroke-okhoz vezet, ezek a betegségek pedig sorra szedik áldozataikat az országban.

A szennyezés első számú oka még mindig a szén égetése. A probléma olyan mértékű, hogy azzal már a kínai kormány is tisztában van, próbálnak is lépni a megújuló energiaforrások felé, de a gazdasági növekedés folyamatos fenntartásának igénye mellett ez nem egy könnyű feladat.

A kutatók szerint a kínai lakosság 38 százaléka él olyan területen, melynek levegőjét az Egyesült Államokban már egészségtelen kategóriába sorolnák. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.