Rengeteg menekült érkezik Magyarországra

POLITIKA
2015 augusztus 24., 18:41
comments 772

Az elmúlt egy órában több száz bevándorló lépett be Magyarországra, a Kossuth Rádió híradójában arra céloztak, hogy a menekültek akadálytalanul jöhetnek be az országba, mert délután már egy ponton átvágták ezt a remek kis magyar kerítést, ami van ott nekünk. A rádió helyszínen lévő riportere szerint óránként nagyjából 100 fő jön át.

„Gyakorlatilag nincsen megállás, az elmúlt negyed órában legalább 80 ember.”

- mondta a riporter.

A helyszíni beszámoló szerint a magyar oldalon rendőrök várják a bevándorlókat, és viszik is őket a legközelebbi gyűjtőpontra. Nem rég kisebb szóváltás is volt egy rendőr és a menekültek között, akik nem akartak táborba menni, hanem tovább haladtak volna Nyugat-Európa felé.

Ezek lehetnek azok a bevándorlók, akik szombaton törték át a görög-macedón határt. Az AP akkor azt írta, hogy több ezer embernek sikerült elslisszolnia a gumibotozó és könnygázgránátokkal lövöldöző macedón rendőrök között, de a nagy huzavonában többen elájultak vagy a földre rogytak.

Ez a több ezer fő jutott be a napokban Szerbiába. Bratislav Grasic szerb védelmi miniszter hétfőn azt mondta, hogy ötezer új menekült érkezett az országba, de az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint a valós szám hétezer körüli lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.