Kaszál a Mészáros: tavaly 2,2 milliárd forint TAO-pénzt kapott a felcsúti focialapítvány

Ezzel évek óta jól keresnek, így a 2010 óta elnyert összeg több mint 9 milliárd forint – írja az mfor.hu az MLSZ-re hivatkozva.

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány 2014-ben 2,25 milliárd forintot kapott, vagyis közel 700 millióval többet, mint 2013-ban, és így megint a legtámogatottabb lett az Orbán Viktor miniszterelnökhöz köthető alapítvány, de a 2013-as nyereségnél (5,6 milliárd forint) most szerényebb összegről kell beszélnünk, csak 4,3 milliárd forintról. Persze a hazai labdarúgásban ez így is csodaszép teljesítmény.

A Puskás Akadémia NB I-es csapatában egyébként alig játszanak saját nevelésű játékosok.

Óscar Rodríguez Arnaiz, a Real Madrid U 17-es csapatának labdarúgója átveszi a legjobb játékosnak járó díjat Urbán Lászlótól, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettesétől a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótorna eredményhirdetésén a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Arénában. Mellettük Orbán Viktor miniszterelnök (j), Simicskó István sportért felelős államtitkár (b) és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester (b2).

A Figyelő márciusban írta meg, hogy FUNA a több mint 2 milliárd forintot, amit a társasági adókedvezményből szerzett, két fűtött pályára, egy új buszra, egy traktorra és a Pancho Aréna biztonsági rendszerének fejlesztésére költheti. A támogató nagyvállalatok közül egyébként csak kevesen teszik közzé maguktól, hogy mennyivel támogatják a miniszterelnök kedvenc falujának focikarrierjét.

Idén közel 50 milliárd forintnyi társasági adót kapnak a sportegyesületek, de egy törvénymódosításnak hála ezeket az összegeket, és hogy kik kapják őket, nem kellene nyilvánosságra hozni.

A TAO jogilag nem közpénz, de hogy valójában miért is közpénz, arról részletesen itt írtunk, és egy utólagosan átírt pénzügyi jelentéssel – közvetett módon – még a felcsúti akadémia is elismerte ezt.