A felmentését kérte Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár

POLITIKA
2015 augusztus 27., 09:15
comments 147

Méghozzá sürgősen, augusztus 31-ei hatállyal. A közlemény szerint az Emmi egészségügyért felelős államtitkára „személyes és családi okokra hivatkozva távozik”. Az egészségügyért felelős államtitkárságot ideiglenesen Beneda Attila helyettes államtitkár irányítja, amíg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere új embert nem javasol a miniszterelnöknek – írja az MTI.

photo_camera Zombor Gábor, Kecskemét fideszes polgármestere (b) átvesz egy jelképes kulcsot Ingo Fröhlichtől, az EvoBus Hungária Kft. ügyvezető igazgatójától a város közösségi közlekedésének fejlesztésére érkezett, soros hibridhajtású, alacsonypadlós Mercedes Citaro autóbuszok az ünnepélyes átadásán Kecskeméten a Rákóczi úton 2014. március 22-én (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Forrásaink szerint Zombor régóta fontolgatta a távozását, és a döntésében közrejátszhatott, hogy a közelmúltban az egészségügyi dolgozók többször tüntettek, és hogy a Miniszterelnökségről megtorpedózták az egészségügyi dolgozói életpályamodellről és más egészségügyi reformintézkedésekről szóló javaslatcsomagját.

A Magyar Orvosi Kamara közleményben búcsúztatta: „Sajnálattal értesültünk Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár lemondásáról, amely váratlanul érte a Magyar Orvosi Kamarát. Értékesnek és előremutatónak tartjuk azt a folyamatos munkát, amellyel az elmúlt közel másfél év során közösen igyekeztünk elérni az egészségügy helyzetének javulását. Köszönjük Zombor Gábornak a kollegialitását, mindvégig megnyilvánuló együttműködését. Őszintén reméljük, hogy távozásával a megkezdett közös munka, annak iránya és lendülete nem törik meg, mivel a változatlanul nehézségekkel küzdő egészségügy számára a töretlen folytatás kulcsfontosságú.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.