A Mol megette, megrágta, lenyelte és megemésztette a Tiszai Vegyi Kombinátot

Nevet váltott a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Zrt., a cég, a Mol 100 százalékos tulajdonú leányvállalata Mol Petrolkémia Zrt. néven folytatja működését. Erről a Mol közleményben számolt be a honlapján.

A tájékoztatás szerint a névváltás összhangban van a Mol stratégiájával, aminek célja a társaság termelési értékláncának bővítése, illetve hogy feldolgozás-kereskedelmi üzletága a régió legjobbjává váljon.

Ennek részeként a cég két erős hazai termelési központot fejleszt, egyet Százhalombattán (itt van az olajfinomító) egyet pedig Tiszaújvárosban.

A Mol idén tavasszal lett a TVK 100 százalékos tulajdonosa.

Az olajtársaság Tiszaújvárosban 35 milliárd forint értékben évi 130 ezer tonna kapacitású butadién üzemet is épít. A műgumi gyártásához szükséges alapanyagot előállító gyár 40 embernek ad majd munkát.

A vegyipari alapanyagokat előállító tiszaújvárosi társaság a nyilvános cégadatok szerint elmúlt évben 402 milliárd 196 millió forint nettó árbevétel mellett a mérleg szerint 30 milliárd 74 millió forint eredményt könyvelt. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.