Monday Night Football - preview, Day 3

Nincs kategorizálva
2015 augusztus 31., 06:44

Ahogy mcdeere kollégám fogalmazott, a bambulásba torkolló első fordulót egy kifejezetten pattogós második követett a Premier League-ben. Reméljük, a csapatok megtartják jó szokásukat, és ezen a hétvégén is igényes szórakozást nyújt majd nekünk az angol foci otthona. Csemegézni bőven lesz miből, a bajnok Chelsea a botrányosan gyengén kezdő West Bromhoz látogat, a ManUnited 8 napon belül harmadik tétmeccsét játssza, a Goodison Parkban egymásnak feszül Liverpool és Manchester kék oldala, míg az Arsenal a Liverpoolt fogadja. A folytatásban a forduló meccsével, a többi mazsolával, bold predictionnel és fontos linkekkel harangozunk be.

A forduló meccse: Arsenal - Liverpool (hétfő, 21 óra, DigiSport1)

Hosszú hétvége ide vagy oda, én már a hétfő estét várom. Nem véletlenül, az aktuális kört ugyanis a forduló legnagyobb derbije zárja majd: a nem titkon bajnoki álmokat dédelgető Arsenal a TOP 4 felé kacsintgató Liverpoolt látja vendégül az Emirates-ben. Nem csak a kijelölt célok, hanem a közös múlt és az előző idények egymás ellen vívott találkozói alapján is kijelenthetjük: ez bizony rangadó lesz a javából!

Wengerék a pofás produkcióval megszerzett CS után rendesen befürödtek a bajnoki nyitányon, hazai közönség előtt reménytelen játékkal rukkoltak elő a West Ham ellen, ráadásul a nagy elvárásokkal igazolt Cech is bakizott, sima 0:2 oda. A folytatásban aztán sikerült kiköszörülni a csorbát, Özil vezérletével és egy remek Giroud góllal idegenben (ez nem sokaknak lesz egy könnyű túra idén) gyűrték le a védekezésben még csiszolandó Palace-t. A pálya közepén Cazorla és Özil frappánsan szervezte az Arsenal tetszetős támadásait, melyekhez előszeretettel lépett fel a védelem széléről Bellerin és Monreal is, ezzel megsokszorozva a lehetséges variációkat. Üröm az örömben, hogy Ramsey jobb oldalon történő szerepeltetése vakvágánynak tűnik, kérdés, megéri-e őt a vonal mellett elpazarolni.

Az Ágyúsokkal ellentétben a Liverpool két forduló után 100%-os, bár az eredmény és a jó játék egyelőre fordítottan arányos a Mersey partján. A Coutinho-bombával Stoke-ból elcsent három pontot egy unalmas, nézhetetlen, álmosító meccsen Benteke méretes lesgóljával duplázták meg a lelkes, de még gólképtelen B’mouth ellen, ami a legtöbb jóérzésű szurkolónál kiverte a biztosítékot. Mintha a Liverpool még nem kapott volna ki szabálytalan góllal…chö… A Vörösök nem csak a mindent eldöntő gól, de a gyenge játék miatt is a szurkolók vitáinak kereszttüzébe kerültek. A Liverpool szimpatizánsok többsége alighanem aláírna még 36 ilyen teljesítménnyel 1:0-ra megnyert meccset a bajnokságból, de akadnak olyanok is, akik visszasírják a Suarez idején játszott attraktív támadófocit, akár az eredmények kárára is. Úgy tűnik, idén Rodgers elsődleges célja a védelem megszilárdítása lesz, igaz, a 2 clean sheet ellenére a Skrtel-Lovren védőpáros idén sem tűnik átjátszhatatlan betonfalnak.

Brendan Rodgers nagy feladat előtt áll: ha szeretné visszavezetni csapatát a BL-helyek valamelyikére, elengedhetetlen, hogy a közvetlen riválisoktól is pontot, pontokat raboljon. Ehhez képest eddig nem erről volt híres az észak-ír menedzser, tavaly idegenben mindössze 1 egységet fogott a TOP 4 csapatai ellen, azt is az akkor már bajnok Chelsea otthonában. Az Emiratesben is csúnyán megégett, a londoni randevú a közepesnél valamivel (de tényleg csak egy hangyányival) gyengébb élvezetet nyújtott a kikötővárosiaknak, 4:1 lett a vége, úgy, hogy az első félidő végén 8 perc alatt hármat rámoltak be a hazaiak. Az elmúlt évekre egyébként is jellemző, hogy sokgólos, izgalmas, szórakoztató meccseket játszanak egymással a csapatok, a tavaszi kiütést egy 2:2-es és egy 5:1-es anfieldi találka előzte meg.

Az Arsenal továbbra sem számolhat a Wilhshere, Welbeck, Rosicky trióval, de kérdőjeles a bokasérüléséből lábadozó Flamini játéka is a Vörösök ellen. Sanszos, hogy Wenger nem változtat a győztes kezdőn, így a hétfői meccsre ugyanazt a tizenegyet jósolom a pályára, mint a Palace ellen.

Liverpoolban Allen, Flanagan és Sturridge díszíti a maródiak listáját, de könnyen lehet, hogy BR az enyhe sérüléssel bajlódó, és ezért már a Bournemouth ellen is beinjekciózva játszó Hendersont is kénytelen lesz nélkülözni. A csapatkapitányt alighanem Can pótolja majd a pálya közepén, míg a sok kritikát kapó Lallana helyén szívesen megnézném a találkozó elejétől azt a Firminót, aki eddig nem sok mindent villantott meg tudásából.

- A várható kezdőcsapatok -

Az Arsenal és a Liverpool a PL történetében most mérkőzik meg egymással negyedik alkalommal hétfői játéknapon. Először 1996. augusztus 19-én Liverpoolban McManaman duplájával győztek a hazaiak, majd ’97-én tavaszán, Wenger első Vörösök elleni meccsén 2:1-re nyert a Pool a Highburyben, a gólokat Ian Wright, illetve Collymore és McAteer szerezték. A legutolsó hétfői összecsapást sem mostanában rendezték, egészen 2000 augusztusáig kell visszarepülnünk az időben, ekkor egy 3 pirosat (Viera, Hamman és Gary Macca is idő előtt mehetett zuhanyozni) és 4 sárgát hozó kártyapartin Lauren és Henry góljával hazai pályán győztek 2:0-ra az Ágyúsok.

Liverpoolban azért bízhatnak a jó hétfői szereplésben, legutóbbi 4 meccsüket 8:1-es gólkülönbséggel és 12 ponttal abszolválták ezeken az estéken. Az Arsenal stadionja utoljára május 21-én telt meg hétfő este szurkolókkal, a Swansea elleni Monday Party viszont meglepetésre 1:0-s vendégsikerrel zárult. Pedig nem megy rosszul az Arsenalnak sem ezen a játéknapon, 2002 és 2008 áprilisa között 13 hétfői meccsen sem kaptak ki, 12 győzelmüket csak egy Newcastle elleni 0:0 csúfítja el, még 2007 tavaszán.

A PL 1992-es megalakulása óta az Arsenal 57 bajnokit játszott hétfői napon, 54%-os a győzelmi mutatójuk. Ugyanez a Liverpool esetében 64 meccs/47%.

A forduló rangadóját az fogja eldönteni, hogy a Liverpool csapatként mennyire lesz képes kordában tartani az Arsenal támadásait. Ha a B’mouth-hoz hasonlóan a meccs egyes szakaszaiban az Arsenal sátrat tud verni a vendégek térfelén, aligha ússza meg kapott gól nélkül Mignolet. A Liverpool nem győzni jár az Emiratesbe, én most is 3:1-es hazai győzelmet tippelek. A találkozót hétfő este 20.45-től a DigiSport1 közvetíti.

What’s on? Avagy a forduló többi meccse, ezekből mazsolázhatunk

Manchester United - Newcastle (szombat, 13 óra 45 perc, DigiSport1)

A hazaiak két BL meccs között szerezhetik meg újabb győzelmüket a bajnokságban, ehhez az 1 ponttal startoló Szarkákat kellene legyűrni. A vendégeket a héten Thauvin leigazolása hozta lázba, így viszont nem maradt idő kiküszöbölni a védelem hiányosságait, sima hazai győzelemre számítok, 2:0.

Crystal Palace - Aston Villa (szombat, 16 óra)

Mindkét együttes 1-1 győzelemmel és vereséggel kezdte a szezont, a papíron gyengébb csapatokat megcsapták, a dobogóesélyesektől kikaptak. Hazai környezetben a Palace-nak illene begyűjtenie a 3 pontot, és ezt szűkösen ugyan, de meg is teszik, 2:1.

Leicester - Tottenham (szombat, 16 óra, DigiSport1)

Ranierivel villámrajtot vett a Leicester, a West Ham két vállra fektetése az előző kör egyik legnagyobb meglepetése volt. A Spurs ezzel ellentétben kicsit beragadt, a Stoke elleni, kétgólos vezetésről eltékozolt meccs pedig mentálisan sem tehetett túl jót a csapatnak. Egy pontra azért jók lesznek, gólgazdag döntetlent várok, 2:2.

Norwich - Stoke (szombat, 16 óra)

Két forduló után jobban állnak a Kanárik, akik úgy tűnik, berendezkedtek az 1:3-as végeredményekre. A jobb rajt azonban kevés lesz, a Stoke a Liverpool elleni vereség és Spurs elleni iksz után begyűjti első győzelmét is a szezonban, 1:2.

Sunderland - Swansea (szombat, 16 óra)

Ellentétesen indult a bajnokság a két csapatnak. Míg a Sunderland pocsékul csapott bele a lecsóba, addig a Swansea ígéretes futballt bemutatva szerzett 4 pontot, és a Stamford Bridge-ről sem vesztesként kellett hazakullogniuk. Gary Monk hétvégén újra győzelemre vezeti Gomisékat, 1:3.

West Ham - Bournemouth (szombat, 16 óra)

Bilic együttese hullámvasutazik, az EL-fiaskót az Arsenal skalpja követte, majd otthon kaptak ki a Leicestertől. Szombaton újra a szebbik arcát mutatja majd a csapat, a B’mouth egyelőre csak az első góljának örülhet majd a PL-ben, 3:1.

West Brom - Chelsea (vasárnap, 14 óra 30 perc, DigiSport1)

Mi sül ki abból, ha két busz egymásnak feszül? Jókora karambol. Mivel a Chelsea-é felszereltebb és modernebb, ők a 90 perc végén bepakolhatnak 3 pontot a csomagtartóba. 0:2.

Everton - Manchester City (vasárnap, 17 óra, DigiSport1)

A 2. forduló két legjobb teljesítményét nyújtó csapata meccsel majd Liverpool kék felén vasárnap délután. A City nem ússza meg kapott gól nélkül, de nem lehet majd megálljt parancsolni Agüeróéknak, beszákolják az újabb győzelmet. 2:3.

Watford - Southampton (vasárnap, 17 óra)

A két döntetlennel kezdő Watford az eddig halványan teljesítő, de élmezőnybe várt Sotont fogadja. Koemanék szeretnék orvosolni az Everton elleni zakót, de a végig nagyon masszívan játszó Watfordba is beletörik majd a bicskájuk, 1:1.

Bold prediction of the weekend

S&S, avagy Spurs&Soton, kéz a kézben járnak. Eheti merész tippem, hogy 3 meccs után mindkét csapat győzelem nélkül fog állni a bajnokságban.

Természetesen most se feledkezzetek meg tippjeitekről és fantasy csapatotokról sem. Hosszú hétvége és PL forduló. Kell ennél több?

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.