Az ENSZ menekültügyi főbiztosa azonnali segítséget sürget Szerbiának

migráció
2015 szeptember 15., 11:40
comments 89

Kedd délelőtt az Európai Parlament több bizottsága közös vitát tartott menekültügyben, ahová meghívták többek között Antonio Guterrest, az ENSZ menekültügyi főbiztosát. Arról beszélt, hogy azonnal segítséget kell adni Szerbiának.

photo_camera Antonio Guterres. Fotó: AFP / Fabrice Coffrini

„Most, hogy Magyarország lezárta a határt, egyértelműen Szerbia lett a menekültválság központja” - fogalmazott Guterres az Antall Józsefről elnevezett épületben rendezett tanácskozáson. Szerinte az EU-nak azonnal anyagi segítséget kell adnia Szerbiának, és érdemes lenne megszervezni a menekültek áttelepítését.

Szerinte a szerbek nem készülnek arra, hogy erőszakkal kitoloncolják a magyarok által hozzájuk deportált menekülteket.

Federica Mogherini, az EU külügyi főképviselője ugyanezen a vitán szintén arról beszélt, hogy Szerbiát ebben a helyzetben nem hagyhatja magára az EU. (b92)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.