Svéd aktivisták melegbárt építettek egy orosz elnöki birtokon

2015 szeptember 17., csütörtök 10:13
73

A Svédország és Finnország között lévő, Finnországhoz tartozó, de többnyire svéd nyelvű Aland-szigeteken van egy birtok, ami Oroszország tulajdona. A föld 1947-ben lett elnöki birtok, amikor minden finnországi német tulajdon a Szovjetunióhoz került. Előtte a birtokot egy német-finn pár lakta.

Ezen a birtokon épített most melegbárt a svéd Far & Son hiphopduó, így tiltakozva a melegellenes oroszországi törvények és a kormánypropaganda miatt. A bárnak a Rendőr akadémiából is ismert Kék Osztriga nevet adták.

Az orosz konzul kapcsolatba lépett a finn rendőrséggel és panaszkodtak az ügy miatt. A finn rendőrség dokumentálta a helyszínt, viszont az elkövetők ellen csak birtokháborítás és szemetelés miatt tudnak eljárni. Ezért maximum 3 hónapos szabadságvesztés szabható ki.

A fából készült melegbár építői fotókat is osztottak meg magukról a közösségi médiában, a legtöbbjükön sárga építősapka van, és némelyik képen férfiak csókolóznak.

A bárt valószínűleg le fogják rombolni, de az építők szerint ez nem baj, valaki úgyis újra felépíti majd, ha kell, betonból. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt