Széles Gábor visszacsap Ukrajnának, amiért kitiltották

2015 szeptember 18., péntek 14:56
205

Széles Gábor mint az Ikarus tulajdonosa megtesz mindent, hogy azonnali hatállyal függesszék fel az Ukrajnába szállítandó buszokról szóló kereskedelmi tárgyalásokat, valamint a tartalék alkatrészek szállítását az ukrán fél részére, miután neve felkerült azon személyek listájára, akiket Ukrajna szankciókkal sújt a Krím félsziget Oroszország általi elcsatolásával és a kelet-ukrajnai válsággal összefüggésben.

Az üzletember azt állítja, hogy tudomása van arról, hogy Oroszország felől Ukrajna kap tartalék alkatrészeket, és lépéseket tesz e csatornák elzárására, mindaddig amíg az ukrán kormány nem ad egyértelmű magyarázatot arra, hogy miért került fel a feketelistájára, miközben az elmúlt 20 évben nem járt Ukrajnában, és nem is nyilatkozott az országról.

széles gábor 56

Petro Porosenko ukrán elnök szerda este írta alá azt a rendeletet, amellyel életbe léptette az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) határozatát az Oroszország, illetve más, a Krím elfoglalásával és a Donyec-medencei agresszióval összefüggésbe hozható országok magán- és jogi személyei elleni szankciók bevezetéséről.

A több ukrán hírportál által csütörtökön nyilvánosságra hozott listán 105 jogi és 388 magánszemély szerepel, köztük több magyar is: Széles Gábor üzletember, az Echo-tv tulajdonosa, Szaniszló Ferenc, a tévé műsorvezetője, valamint Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő és Szaniszló Adrienn, a párt frakciójának külügyi munkatársa.

Az indoklás szerint a felsorolt személyek valós, illetve potenciális fenyegetést jelentenek Ukrajna "nemzeti érdekeire, nemzetbiztonságára, szuverenitására és területi egységére nézve. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt