Nem vádolják terrorizmussal a Győrben elfogott szír férfit, akit 30 TEK-es tepert le

Terrorizmus
2015 szeptember 22., 11:29
comments 163

Szombaton délután egy körül a TEK akciózott a győri vasútállomáson. A Kisalföld.hu azt írta, hogy 30 terrorelhárító csapott le a menekülteket szállító különvonatra (aminek délelőtt 10 órakor kellett volna elindulnia), és egy férfit tepertek le, és vittek el, miöklzben azt üvöltötték, hogy „El innen! El innen!”, állítólag azért, mert a röszkei összecsapás miatt körözték.

Az ügyészség ezzel kapcsolatban ma azt írta, hogy „az előzetes letartóztatását indítványozta egy szír férfinek, aki a múlt szerdai, röszkei határátkelőnél történt tömegzavargás során lépett be Magyarország területére, és akit Győrben tartóztattak fel és állítottak elő”. A férfit tiltott határátlépés minősített esetével gyanúsítják, tehát nem terrorcselekmény elkövetésével.

Ehhez kellett egy akció 30 TEK-essel. Még szerencse, hogy a magyar hatóságok megint túlzások nélkül látták el a feladatukat.

Idén eddig egyébként a 170 ezer menedékkérőből 9 migráns akadt fenn a TEK nemzetbiztonsági szűrőjén. Ez még nem jeletni azt, hogy terroristák, csak kockázatot láttak velük kapcsolatban.

A hatóságok állítólag Röszkén, az áttöréskor is elfogtak egy migránst, akinek Bakondi György szerint „dokumentálható kapcsolatai vannak különféle terrorista szervezetekkel”. A férfit Orbán Viktor miniszterelnök is terroristának nevezte. Az elkövetett terrorcselekmény egyelőre úgy fest, az volt, hogy arra buzdította a migránsokat, törjék be a kaput a magyar határon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.