Csináltak Rogán Antalnak egy minisztériumot

politika
2015 szeptember 22., 10:34
comments 380

Önálló minisztériumként jön létre a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Az erről szóló törvényjavaslat kedden került a parlament elé. Tegnap az Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott tárgyalása után Lázár János annyit mondott, hogy nem lesz Rogán Antal főnöke, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ezt miként fogják megoldani a Miniszterelnökségen belül.

Lázár János közvetlen munkatársai hónapokkal ezelőtt kezdték el szivárogtatni, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a lemondását fontolgatja. A miniszter azt akarta így megakadályozni, hogy Orbán Viktor kabinetfőnökévé nevezze ki Rogán Antalt.

Lázár féltette a pozícióját, mert ugyan hivatalosan miniszterként a kabinetfőnök felett állna, mégis Rogán lenne napi kapcsolatban Orbánnal, ő lenne közelebb a miniszterelnökhöz, viszont

Lázárnak kellett volna felelősséget vállalnia Rogán Antal miatt. Ezt nem akarta.

Lázár Jánost az is zavarhatta, hogy Rogán érkezésével Habony Árpád és Andy Vajna befolyása is megnőtt volna a Minsizterelnökségen belül.

A parlament honlapján megjelent javaslat szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda elsősorban általános politikai koordinációt ellátó minisztérium lesz. Ezzel 10-re nő a minisztériumok száma. A miniszterelnöki kabinetet a szervezési kabinetfőnök közvetlenül vezeti, akinek a tevékenységét a miniszterelnök irányítja. A miniszterelnöki kabinet  főosztályokra és osztályokra tagozódik majd.

A Lázár János által vezetett Miniszterelnökség pedig megmarad  az állam tevékenységének kormányzati, valamint a kormány társadalompolitikai tevékenységének összehangolását ellátó minisztériumnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.