Csináltak Rogán Antalnak egy minisztériumot

2015 szeptember 22., kedd 10:34
392

Önálló minisztériumként jön létre a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Az erről szóló törvényjavaslat kedden került a parlament elé. Tegnap az Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott tárgyalása után Lázár János annyit mondott, hogy nem lesz Rogán Antal főnöke, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ezt miként fogják megoldani a Miniszterelnökségen belül.

Lázár János közvetlen munkatársai hónapokkal ezelőtt kezdték el szivárogtatni, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a lemondását fontolgatja. A miniszter azt akarta így megakadályozni, hogy Orbán Viktor kabinetfőnökévé nevezze ki Rogán Antalt.

Lázár féltette a pozícióját, mert ugyan hivatalosan miniszterként a kabinetfőnök felett állna, mégis Rogán lenne napi kapcsolatban Orbánnal, ő lenne közelebb a miniszterelnökhöz, viszont

Lázárnak kellett volna felelősséget vállalnia Rogán Antal miatt. Ezt nem akarta.

Lázár Jánost az is zavarhatta, hogy Rogán érkezésével Habony Árpád és Andy Vajna befolyása is megnőtt volna a Minsizterelnökségen belül.

A parlament honlapján megjelent javaslat szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda elsősorban általános politikai koordinációt ellátó minisztérium lesz. Ezzel 10-re nő a minisztériumok száma. A miniszterelnöki kabinetet a szervezési kabinetfőnök közvetlenül vezeti, akinek a tevékenységét a miniszterelnök irányítja. A miniszterelnöki kabinet  főosztályokra és osztályokra tagozódik majd.

A Lázár János által vezetett Miniszterelnökség pedig megmarad  az állam tevékenységének kormányzati, valamint a kormány társadalompolitikai tevékenységének összehangolását ellátó minisztériumnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt