Újra bebizonyították a magyar ultrák, hogy cigányozásban és büdösrománozásban nincs párjuk

Kijutott az Európa-bajnokságra a magyar futsal válogatott, miután Debrecenben hosszabbításban megverte a román csapatot. Ennek izgalmairól írtunk már, de akkor még nem láttuk azt a videót az Indexen, amiben a magyar ultrák megmutatták, hogy őket aztán az UEFA nem fogja leszoktatni a rasszizmusról.

Nagypályán nemrég volt magyar-román, arra, hogy a pályán mi történt, már senki nem emlékszik (0-0), arra viszont igen, hogy az UEFA cigányozás, büdösrománozás és a román himnusszal szembeni tiszteletlenség (hátat fordítottak a magyar szurkulók, miközben beintettek) 70 ezer euróra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, és kitiltotta a szurkolókat a következő Európa-bajnoki selejtezőről, ami Feröer ellen lesz.

A korábbi világbajnoki selejtezőn is volt már hasonló büntetés, akkor pont a románokat fogadtuk üres stadionban, mert egy Izrael elleni barátságos meccsen viselkedett minősíthetetlenül a magyar szurkolók egy része. Az volt a szerencsénk, hogy azt a selejtezőt a nemzetközi szövetség, az Európa-bajnokit értelemszerűen az európai szervezi. Miután két különböző sorozat, így visszaesőként pontot nem vontak le a kijutásért küzdő válogatottól.

Csányi Sándor, MLSZ elnök annak azért örült, hogy a pontlevonás elmaradt, szerinte eltúlzott volt amúgy az UEFA zárt kaput előírő büntetése. És azért kicsi rasszizmus nem nagy rasszizmus, csak néhány kiabáltak.

Na, ezek után mit tesz egy magyar ultra?

Naná, hogy cigányozik, büdösrománozik torkaszakadtából a debreceni csarnokban, miközben hátat fordít a román himnusz alatt, és beint a középső ujjával. A futsal Eb-t is az UEFA rendezi, óriásI meglepetés lesz, ha ezért is súlyos büntetést fognak kiszabni.

Fotó: MTI