A jegybank felügyelőbizottsága vizsgálja az MNB ingatlanvásárlásainak jogszerűségét

gazdaság
2015 szeptember 25., 15:57
comments 94

Ülésezett pénteken a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága. A fideszes Papcsák Ferenc képviselő által elnökölt testület úgy döntött, hogy

vizsgálatot indít az MNB által megvásárolt ingatlanokkal, és a jegybanki alapítványok létrehozatalának jogszerűségével kapcsolatban.

Az MNB az elmúlt hónapokban vett kastélyt, budai villákat és iszonyatosan drága fővárosi irodaházat is. Ezekre több milliárd forintot költött el. De a felügyelőbizottság a nemcsak ezekről, hanem a Pallas Athéné alapítványok létrehozatalának körülményeiről is többet szeretne tudni. A Pallas Athéné alapítványokat főleg kutatási és oktatási céllal hozta létre az MNB, de van egy másik céljuk is: unorthodox módon finanszírozzák az államot.

A felügyelőbizottság a vizsgálata eredményeiről tájékoztatód ad majd ki.

Papcsák Ferenc, a bizottság elnöke szerint amúgy eredményes az MNB első féléves gazdálkodása, és azt is mondta, hogy az első félév nyeresége alapján látszik, hogy az egész éves gazdálkodás eredményes lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.