A jegybank felügyelőbizottsága vizsgálja az MNB ingatlanvásárlásainak jogszerűségét

2015 szeptember 25., péntek 15:57
94

Ülésezett pénteken a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága. A fideszes Papcsák Ferenc képviselő által elnökölt testület úgy döntött, hogy

vizsgálatot indít az MNB által megvásárolt ingatlanokkal, és a jegybanki alapítványok létrehozatalának jogszerűségével kapcsolatban.

Az MNB az elmúlt hónapokban vett kastélyt, budai villákat és iszonyatosan drága fővárosi irodaházat is. Ezekre több milliárd forintot költött el. De a felügyelőbizottság a nemcsak ezekről, hanem a Pallas Athéné alapítványok létrehozatalának körülményeiről is többet szeretne tudni. A Pallas Athéné alapítványokat főleg kutatási és oktatási céllal hozta létre az MNB, de van egy másik céljuk is: unorthodox módon finanszírozzák az államot.

A felügyelőbizottság a vizsgálata eredményeiről tájékoztatód ad majd ki.

Papcsák Ferenc, a bizottság elnöke szerint amúgy eredményes az MNB első féléves gazdálkodása, és azt is mondta, hogy az első félév nyeresége alapján látszik, hogy az egész éves gazdálkodás eredményes lesz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt