Nem is csalt a dízelteszteken a BMW, az Autobild csak pánikot keltett

gazdaság
2015 szeptember 25., 15:16

Csütörtökön közel 10 százalékkal estek a BMW részvényárai, miután az Autobild nevű német autós újság pénteki számának ajánlójában azt írta, hogy nemcsak a Volkswagen dízelmotorjai lépik túl a károsanyag-kibocsátási határértékeket, hanem a BMW egyik modelljénél, a BMW X3 xDrive 20d-nél is tizenegyszeres túllépést mértek.

Azt viszont az ajánlóban nem közölték, hogy ezt a túllépést nem azok az amerikai szervezetek (ICCT és az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség) mérték, amik a a dízelbortány kirobbanásakor betámadták a Volkswagent.

A BMW már csütörtökön is cáfolta a híreszteléseket, és azt állították, hogy a BMW X3 xDrive 20d minden követelménynek megfelelt az ICCT tesztjein, és nem találtak a motorjaikban manipulációra utaló nyomot sem.

Ezt pénteken az Autobild is elismerte. Az újság vezetői szerint a nemzetközi média félreértelmezte az ajánlójukban megfogalmazott állításokat, így indulhattak el a BMW-t bemártó és a márkának anyagi károkat okozó hírek. (AutoPro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.