A legdrágább ajánlat lett a befutó: 220 millióért tervezik a Rómaira a mobilgátat

Budapest
2015 szeptember 26., 06:50
comments 120

Döntött a főváros közbeszerzési bizottsága, és a legdrágább ajánlatot tevő céget, a fővárosi fürdők rekonstrukciójának

"házi tervezőjét"

hozta ki győztesnek a római-parti mobilgát tervezői tenderén. A Mélyépterv Komplex Zrt. 220 millióért dolgozhat, míg két vetélytársa 180 millióért is elvégezte volna ezt a munkát, írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a K+K Környezetgazdálkodási és Közműtervező Kft.-t formai okok miatt zárták ki, míg a szolnoki Keviterv Akva Kft. a szakmai értékelésre kapott a tíz pontból 5,5-öt.

losonc1

A közbeszerzési bizottság MSZP-s tagja, Trippon Norbert szerint a tartalmi szempontok ilyen mértékű súlyozása túl tág teret ad a szubjektivitásnak. Tarlós István főpolgármester 30 napon belül aláírhatja a szerződést. Az 5 kilométer hosszú mobilgát építése jövőre kezdődhet meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.