David Cameron szerint az oroszok nem a terrorizmus ellen harcolnak, hanem a mészáros Aszadot támogatják

külföld
2015 október 03., 13:41
comments 161

A brit miniszterelnök először szólalt meg nyilvánosan azzal kapcsolatban, hogy nyugati források szerint a Szíriában papíron az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen légicsapásokba kezdő orosz haderő valójában nem, illetve nem csak az IS állásait bombázza, hanem többek között Aszad elnök elleni lázadók állásait is.

Az Egyesült Királyság jelenleg nem vesz részt az IS elleni légicsapásokban, de szó volt róla, hogy hamarosan csatlakozhatnak, ám előbb az erről szóló javaslatnak át kell mennie a brit parlamenten. Cameron szombaton arról beszélt, hogy az orosz erők nem válogatnak a terroristák és a nem iszlamista ellenzéki erők állásai között. Ezzel pedig szerinte a "mészáros Aszadot" segítik, és csak rosszabbá teszik a helyzetet.

Cameron szerint az arab világ joggal akadt fenn azokon a híreken, melyek az elmúlt pár napban Szíriából érkeztek. A brit miniszterelnök egyben politikai megoldást is sürgetett, illetve ehhez illeszkedő rendezési tervet.

Pénteken elítélte az orosz beavatkozás módját Barack Obama amerikai elnök is, szerinte mindezzel az oroszok csak az IS-t erősítik.

(Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.