Vitézy szerint drága és lassú volna a MÁV és a Volán-társaságok integrációja

POLITIKA
2015 október 12., 04:24
comments 30

Vitézy Dávid szerint rendkívül idő- és költségigényes az olyan nagy szervezetek integrációja, mint a MÁV és a Volán-társaságok, ezért ezt nem is tartja szükségesnek. A jelenleg a közösségi közlekedési koncepcióért felelős miniszteri biztosként dolgozó egykori BKK-vezér ehelyett országosan is létrehozna egy, a BKK-hoz hasonló szervezetet, vagyis egy olyan új központot, ami a Volán-társaságok és a MÁV fölött állna a rendszerben, és megrendelőként összehangolná ezek munkáját.

Vitézy szerint ugyanis most az állami szereplők közpénzből tartanak fenn egymással versengő szolgáltatásokat, és ez nem hatékony. Az új központ feladata lenne a menetrendek összehangolása és a járatok kiosztása.

Ez a nagy, mindenek felett álló szervezet aztán átvenné a forgalomszervezés feladatait, és kiépítené az egységes tarifa- és jegyrendszert. (Magyar Idők via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.