Andy Vajna bejelentette, hogy Gerkens lesz a TV2 vezérigazgatója

media
2015 október 15., 14:06
comments 135

Tényleg Dirk Gerkenst, az RTL Klub korábbi vezetőjét kérte fel a TV2-csoport vezérigazgatójának a társaság jövőbeli tulajdonosa.

Az új menedzserét Andrew G. Vajna személyesen mutatta be a mai budapesti sajtótájékoztatóján, miután bejelentették: az érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. vásárolja fel a televíziót.

Andrew G. Vajna a tájékoztatón közölte: a TV2-ből az ország vezető kereskedelmi televízióját kívánják létrehozni, és olyan nézettséget kíván elérni, ami a csatorna indulásakor volt mérhető. Ez szerinte 1-2 éven belül érhető el. Az első fél évre nem ígért jelentős változást, de azután igen – írja az MTI.

A csatorna műsorai közül a Mokkát és a Tényeket nevezte meg nagyon jól működőként, de szerinte nincs olyan televízió, amin ne lehetne javítani. A várható változásokat firtató kérdésekre úgy felelt: bár az ötletei között szerepelt egy hírcsatorna is, „sajnos az nem működik”.

A változtatások befektetési igényéről nem árult el részleteket, csak annyit mondott: megvan a fedezete annak, hogy a televíziót „a lábára állítsák”. Dirk Gerkenssel közösen nézik át a televízió jelenlegi struktúráját, azt, hogy mit kell megtartani és mit nem.

Andrew G. Vajna nem mond le a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztosi pozíciójáról, ahogy ügyvédjével közösen elmondta: nem látnak összeférhetetlenséget a két pozíció között, és reméli, hogy 3 héten belül megkapják a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását a tranzakcióhoz.

Beszélt arról is, hogy a jelenlegi menedzsment tagjai, Simon Zsolt és Yvonne Dederick az átadás levezényléséig, vagyis 1,5 hónapig még pozíciójukban maradnak, de azután az új vezérigazgató dönti el, kivel kíván együttdolgozni.

Dirk Gerkens, aki tavasszal távozott a konkurens RTL Klub éléről, azt hangsúlyozta, hogy 25 éve dolgozik a médiában, abból kb. húszat a régióban, illetve Magyarországon töltött a kereskedelmi televíziózásban. A TV2-t mind a televíziós, mind a digitális médiapiac meghatározó szereplőjévé kívánja tenni a nézettség növelésével, és a kábelcsatornákat is újra kívánják pozícionálni.

A leendő vezérigazgató nem zárta ki, hogy akár az RTL Klubtól is igazol majd munkatársakat, ahogy Andrew G. Vajna is megerősítette, a legkiválóbb emberekkel kívánnak majd együttdolgozni. A konkurens csatornánál betöltött pozíciójához kapcsolódó szerződésének korlátozó elemeit firtató kérdésre Dirk Gerkens úgy felelt: jogszabályszerűen és a korábbi szerződésének megfelelően jár el.

A tájékoztatón kiosztott közlemény szerint a Magyar Broadcasting Co. Kft. csütörtökön írt alá adásvételi szerződést a tv-t tulajdonló és üzemeltető TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlására. A társaság ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak és a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról.

De van egy kis baj

Azóta a Simicska Lajoshoz közle álló Fonyó Károly vezette Megapolis Media Zrt. közölte: nem érvényes az a szerződés, amivel Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. megvette a TV2 Media Group Holdings Kft.-től a TV2-t, mivel ők megelőzték, így a TV2 az övék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.