Állítólag Szíriában bombázott az izraeli légierő, az orosz jelenlét óta először

külföld
2015 november 01., 21:53
comments 76

Szír jelentések szerint szombaton az izraeli gépek a Hezbollah célpontjait támadták Szíria déli részén. A célpontok között lehetett egy felfegyverzett konvoj, ami a Hezbollah harcosait szállíthatta. 

A jelentések szerint legalább tucatnyi repülő vett részt az akcióban. Izraeli védelmi források nem kommentálták az értesüléseket. 

Mindez azért érdekes, mert ez lehetett az első alkalom, hogy az izraeli hadsereg támadásokat hajtott végre, mióta az oroszok beszálltak Bassár el-Aszad oldalán a polgárháborúba. A Hezbollah pedig nem hivatalosan Iránt képviselve régóta Aszad oldalán harcol, azaz mindez csak tovább bonyolíthatja az amúgy is átláthatatlanul kusza geopolitikai helyzetet, ami az elmúlt öt évben Szíriában kialakult. 

Az izraeliek korábban számos alkalommal támadhatták a Hezbollah egységeit, igaz az ezekről az akciókról szóló beszámolókat az izraeli hadvezetés rendre visszautasította. (JPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.