Állítólag Szíriában bombázott az izraeli légierő, az orosz jelenlét óta először

Szír jelentések szerint szombaton az izraeli gépek a Hezbollah célpontjait támadták Szíria déli részén. A célpontok között lehetett egy felfegyverzett konvoj, ami a Hezbollah harcosait szállíthatta. 

A jelentések szerint legalább tucatnyi repülő vett részt az akcióban. Izraeli védelmi források nem kommentálták az értesüléseket. 

Mindez azért érdekes, mert ez lehetett az első alkalom, hogy az izraeli hadsereg támadásokat hajtott végre, mióta az oroszok beszálltak Bassár el-Aszad oldalán a polgárháborúba. A Hezbollah pedig nem hivatalosan Iránt képviselve régóta Aszad oldalán harcol, azaz mindez csak tovább bonyolíthatja az amúgy is átláthatatlanul kusza geopolitikai helyzetet, ami az elmúlt öt évben Szíriában kialakult. 

Az izraeliek korábban számos alkalommal támadhatták a Hezbollah egységeit, igaz az ezekről az akciókról szóló beszámolókat az izraeli hadvezetés rendre visszautasította. (JPost)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.