Az orosz légitársaság szerint „külső tevékenység” vezetett a Sínai-félszigeten lezuhant gép tragédiájához

külföld
2015 november 02., 11:04
comments 132

Az orosz Kogaljmavia légitársaság szerint a szombaton a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülő tragédiájának oka nem a repülőn belül keresendő, hanem

„külső tevékenység” okozta a balesetet.

A 217 utassal és 7 fős személyzettel becsapódó gép feketedobozait még vizsgálják, az ezzel foglalkozó szakértőcsoport még semmit nem közölt a baleset okáról.

A Kreml szóvivője viszont a BBC kérdéseire azt közölte, hogy nem zárható ki az sem, hogy terrormerénylet történt. Ez azért furcsa, mert egyszer ezt már az egyiptomi és az orosz kormány is kizárta.

Az orosz légitársaság szerint az kizárt, hogy a gép technikai hiba vagy a pilóta vétsége miatt zuhant volna le.

„Annak, hogy a gép a levegőben szétroncsolódott, az egyetlen megmagyarázható oka csak egy konkrét becsapódás lehet, egy tisztán mechanikai, fizikai hatás érhette a repülőt.”

- mondta a légitársaság aligazgatója.

Egy másik szakértő viszont a tragédiával foglalkozó moszkvai megbeszélésen megjegyezte, hogy ugyanennek a gépnek egy 2001-es felszállás során egyszer megsérült a farka. Ezt a hibát azonban a légitársaság kijavította, és egyelőse semmi nem mutat arra, hogy ennek köze lehetett a szombati balesethez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.