Az orosz légitársaság szerint „külső tevékenység” vezetett a Sínai-félszigeten lezuhant gép tragédiájához

2015 november 2., hétfő 11:04
133

Az orosz Kogaljmavia légitársaság szerint a szombaton a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülő tragédiájának oka nem a repülőn belül keresendő, hanem

„külső tevékenység” okozta a balesetet.

A 217 utassal és 7 fős személyzettel becsapódó gép feketedobozait még vizsgálják, az ezzel foglalkozó szakértőcsoport még semmit nem közölt a baleset okáról.

A Kreml szóvivője viszont a BBC kérdéseire azt közölte, hogy nem zárható ki az sem, hogy terrormerénylet történt. Ez azért furcsa, mert egyszer ezt már az egyiptomi és az orosz kormány is kizárta.

Az orosz légitársaság szerint az kizárt, hogy a gép technikai hiba vagy a pilóta vétsége miatt zuhant volna le.

„Annak, hogy a gép a levegőben szétroncsolódott, az egyetlen megmagyarázható oka csak egy konkrét becsapódás lehet, egy tisztán mechanikai, fizikai hatás érhette a repülőt.”

- mondta a légitársaság aligazgatója.

Egy másik szakértő viszont a tragédiával foglalkozó moszkvai megbeszélésen megjegyezte, hogy ugyanennek a gépnek egy 2001-es felszállás során egyszer megsérült a farka. Ezt a hibát azonban a légitársaság kijavította, és egyelőse semmi nem mutat arra, hogy ennek köze lehetett a szombati balesethez.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt