Lawrence Lessig nem lesz az USA elnöke

külföld
2015 november 02., 18:51
comments 47

A harvardi jogászprofesszor és aktivista csak azért indult volna, hogy megválasztása esetén átvigyen egy választási/kampányfinanszirozási reformot, majd rögtön le is mondott volna. 

De most videóüzenetben jelentette be, hogy vége a kampányának, mivel a demokrata párt, melynek színeiben indult volna, megváltoztatta a vita szabályait, ezzel pedig ellehetetlenítették őt. A nemrégiben megválasztott szabályok gyakorlatilag lehetetlenné tették, hogy felbukkanjon a demokrata jelöltek vitájában, ezzel pedig úgy érezte, nem szerezhet magának országos ismertséget. 

A reformkérdést azért nem engedi el, mint mondja, a feladat, hogy rájöjjön, hogyan képviselheti ezt most a legjobban. 

Lessigről a közelmúltban két nagyobb cikkben is foglalkoztunk. Egyikben bemutattuk, ki őt és mit akar, a másikban pedig összefoglaltuk, miért állt már eddig is rosszul a kampánya

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.