Vegán lesz a Guinness

gasztronómia
2015 november 5., 8:39
comments 161

Az egyik leghíresebb ír sör, a Guinness is igyekszik lépést tartani a legújabb étkezési szokásokkal, ezért bejelentették, hogy a 256 éves fekete sör 2016 végétől

vegán lesz.

Jesszus, eddig nem volt vegán ez a sör? - kérdezhetik sokan, és teljes joggal, hiszen a vegán életmód az állati eredetű termékek elutasítását jelenti, így pedig a többség joggal várja el egy sörtől, hogy vegán legyen, azaz ne tartalmazzon állati eredetű anyagot.

A Guinnessben (és amúgy még elég sok sörben) van állati eredetű rész, a sör ugyanis kis mennyiségben halhólyagból kinyert halenyvet is tartalmaz. Ezt a sör szűrése során használják arra, hogy bizonyos anyagokat kiválasszon a folyadékból, és azokkal együtt lerakódjon a tartály aljára. A legnagyobb része tehát nem marad benne a sörben, de a keveredés miatt nyomokban igenis tartalmazhat halenyvet a Guinness.

A Guinness a halenyv teljes kivonásával szeretné elérni, hogy termékét a vegánok is fogyaszthassák, de azt nem tisztázták, hogy halenyv nélkül hogyan dolgoznak majd. (NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt