Lebénult a ferihegyi reptér

közlekedés
2015 november 10., 04:00
comments 176

NAGYON FONTOS UPDATE 8:34: Újra működik a rendszer, lassan elindul a forgalom!

Az informatikai rendszer meghibásodása miatt nem indít járatokat a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A reptér honlapján, a főmenű alatti fényújságban futó, kattinthatatlan szalagcímben olvasható tájékoztatás szerint legközelebb 6:30-kor adnak tájékoztatást a 2 terminál életét bénító meghibásodásról.

UPDATE 6:42: A bud.hu fényújságján megjelent friss információk szerint még mindig dolgoznak a hiba elhárításán, további tájékoztatást későbbre ígérnek. Hogy mikorra, azt ezúttal már nem írták ki.

UPDATE 6:55: A reptér szóvivője szerint a hiba, aminek az elhárításán folyamatosan dolgoznak, az érkező járatok fogadását nem befolyásolja. Az induló utasoknak a reptér Facebook-oldalát javasolta, hogy onnan tájékozódjanak a legfrissebb hírekről. Az oldalon a legfrissebb hír szerint 6:30-kor adnak legközelebb tájékoztatást. A Twitteren ennél már van frissebb üzenet, angol nyelven arról tájékoztatnak, hogy majd tájékoztatnak.

UPDATE 7:14: A reptéren tartózkodik barátunk, Petrány Máté a Gawkerből, akinek 6:20-kor indult volna a járata. A Tumblr-én folyamatosan beszámoló Petrány állítása szerint az informatikai rendszer hibája miatt az utasok átvilágítása sem megy. Cseteltünk Mátéval, azt mondja, hogy három órányi várakozás után negyed nyolckor tájékoztatták először hangosbeszélőn az utasokat a rendszerhibáról, de további információt nem kaptak. Az azt megelőző három órában csak egy biztonsági embertől lehetett érdeklődni, aki a kérdésekre válaszolva annyit tudott mondani, hogy ők se tudnak semmit.

Petrány elmondása szerint az informatikai rendszer hibája miatt átfoglalni sem lehet a jegyeket, így ha valakinek csatlakozása lett volna, az úgy járt.

UPDATE 7:42: A reptér továbbra sem ad részletesebb tájékoztatást arról, hogy mikorra várható a hiba elhárítása. Az ajánlott csatornákon, a Facebookon és a Twitteren egy órája adtak utoljára bármilyen tájékoztatást.

Hajnali 4 óra 45 perckor a helyszínen készült felvétele alapján ez volt a helyzet:

Ami 7:24-ig inkább csak romlott, mint javult volna:

Az utasfelvételi pult számítógépének kijelzőjén ez látszik:

Egy olvasónk állítása szerint a reptéren éjfélkor tesztelték az elektromos hálózatot, ami után a reptéren több helyen, például az irányítótoronyban is szünetelt az áramellátás, és még a futópálya fényei sem világítottak. Ezt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg. Kerestem a repteret, amint választ kapok, beszámolok róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.