Rogánék elárulták, mennyit keresnek a politikai tanácsadók a Mekiben

POLITIKA
2015 november 10., 17:11
comments 252

Eddig Magyarországon az összes minisztérium elárulta legalább azt, hogy mennyit keresnek az ott dolgozó politikai tanácsadók. Ez azért fontos, mert a legtöbb tanácsadó bérezésére nem vonatkozik a bértábla, hanem az abban foglalt összegnél jóval többet is kaphatnak.

A Rogán Antal miniszteri ambíciói számára létrehozott Miniszterelnöki Kabinetiroda Minisztérium (hivatalosan MKI, de közkeletű nevén Meki) azonban nem hogy nem árulta el, mennyi a tanácsadók fizetése, de még fenyegetőzött is az ezt firtatók felé. Mesterházy Attila az MSZP képviselője például megszerezte az ezt tartalmazó listát, de Rogán azt írta neki az ezzel kapcsolatos miniszteri válaszában, hogy ha Mesterházy nyilvánosságra hozza a tanácsadók keresetét, akkor

annak jogi és nem jogi következményei egyaránt lesznek.

photo_camera Rogán Meki-miniszteri kinevezésén a Sándor-palotában. (Fotó: Botost)

A Meki ura most jobb belátásra tért: a minisztérium által felügyelt Kormányzati Tájékoztatási Központ most nyilvánosságra hozta, hogy a Mekiben a miniszteri kabinetben és az államtitkári kabinetekben a 4 politikai tanácsadó és a 3 politikai főtanácsadó dolgozik. Az ő fizetésük így alakul:

  • politikai főtanácsadó 1: bruttó 888 300 Ft/hó,
  • politikai főtanácsadó 2: bruttó 713 900 Ft/hó,
  • politikai főtanácsadó 3: bruttó 427 500 Ft/hó,
  • politikai tanácsadó 1: bruttó 800 000 Ft/hó,
  • politikai tanácsadó 2: bruttó 650 000 Ft/hó,
  • politikai tanácsadó 3: bruttó 350 000 Ft/hó,
  • politikai tanácsadó 4: bruttó 600 000 Ft/hó.

Hogy ezek az emberek kicsodák, azt továbbra sem árulják el, mert a mekisek szerint ez nem lenne lehetséges a személyes adatok tiszteletben tartása mellett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.