Norvégia – Magyarország 0-1

sport
2015 november 12., 19:35

Oslóban játszik a magyar válogatott, hogy minden valószínűség dacára kijusson az EB 24-es mezőnyébe. Az első meglepetés a norvég-magyar Eb-pótselejtező első meccsén már a meccs előtt bekövetkezett:

photo_camera

Azaz bekerült a kezdőbe, és ezzel rögtön a válogatott hosszú ideje legfontosabb meccsén debütál Orbán Viktor kedvenc játékosa, a Videotonban ebben a szezonban eddig egyetlen percet sem játszó 21 éves Kleinheisler "Scholes" László. Az M4-en már az is elhangzott, hogy Kleinheisler László lehet a titkos favorit a meccsen!

0' Elkezdődött a meccs, forró a hangulat Oslóban.

4' Lekontrázták a magyarokat, Király hatalmas bravúrral védte az erős, léc alá tartó labdát. A szöglet fölé megy.

8' Az első magyar helyzet ki máshoz kötődhetne, mint Kleinheislerhez! Nagyon szépen vette át a labdát a 16-oson belül, de a kapusba lőtte.

17' Nem történik semmi, azaz: kemény taktikai- és mezőnymunkát végeznek a csapatok. "Szerencsére a tempó nem olyan, amiben a magyar játékosok elfáradnának", hangzott el az M4-en.

19' Kleinheislert rúgta fel a norvég Tettey, sárgát kapott érte.

22' Gera sárgát kap, nem játszhat a vasárnapi visszavágón. A szabálytalansága utáni pontrúgást Guzmics kifejelte.

25' GÓÓÓÓL, KLEINHEISLER!!! Ennyi, nem véletlenül Orbán Viktor a miniszterelnök!

photo_camera



26' A norvég kapus azért benne volt a gólban, de mindegy.

31' A főnök is nézi a meccset. Úgy tűnik, szervezett magának egy vetítést Máltán, ha már nem lehet ott Oslóban:

41' A meccs most nem túl mozgalmas, de vajon milyen tabok vannak megnyitva Orbán böngészőjében?! A jobbszélső olyan, mintha az Origó lenne, de nem az.

photo_camera

45+2' Elek fejeli fölé a norvég kapuhoz nagyon közelről. A beadás Kleinheislertől jött. Több már nem fér az első félidőbe.

49' Az első félidőhöz képest lényegesen élénkebben játszanak a norvégok, az egyik veszélyes helyzet végén Kleinheisler vágta ki a labdát.

55' Dzsudzsák kerül nagy helyzetbe egy fura cselsorozat után, de a kapus kivédi. Aztán a gyors ellentámadásban Kádár úgy tűnik, hogy lerántja a norvégot, de szerencsére nem kaptunk büntetőt.

56' Németh cselezett a norvég 16-osnál, aztán az ellentámadásból megint nagy norvég helyzet lett, amit fölé lőtt a skandináv.

57' Dzsudzsák megint gólhelyzetbe kerül, a kapus véd. Egészen gyors lett a meccs ritmusa hirtelen.

58' Halkan jegyezném meg, hogy úgy tűnik, Orbán Máltán is az M4-en nézi, ami csak trükkel lehetséges. Ami esetében a Hola lehet, hiszen ott van az ikonja a gépén:

photo_camera

Valószínűleg nem mondták meg neki, hogy a Hola zombit csinál az ember számítógépéből, szóval itt akár a nemzetbiztonsági kockázat is felmerülhet.

60' Norvég csere, egy taréjos játékos, Pedersen áll be.

66' "A szürke századik árnyalata", hangzik el a tévében Király Gábor melegítőnadrágjával összefüggésben.

71' LEJÖN A MECCS HŐSE, KLEINHEISLER!! Nagy Ákos, a Ferencváros ex-futsalos játékosa váltja.

74' Mindjárt a kritikus utolsó negyedórába érünk. A válogatott egyelőre magabiztosan tartja az egygólos előnyt.

75' Újabb magyar csere, Dzsudzsák helyett Lovrencsics érkezik.

82' A taréjos norvég, Pedersen Kádár lábába lő, egész veszélyes próbálkozás volt.

83' Minden elismerésem mellett, ilyen impotens csapatot, mint ez a norvég, nem is tudom mikor láttam utoljára. (Nem láttam már sok ideje magyar bajnokit, szóval így könnyű)

87' Gigantikus norvég helyzet maradt ki. Először Király védett nagyon szépen, aztán a felső léc, de a lényeg az, hogy érintetlen maradt a magyar kapu. A következő norvég akcióból szöglet lett, ami után újra helyzetet alakítottak ki a norvégok, de Király azt is védte.

90+3' Már csak másodperceket kell kibírni!!

90+4' ÉAÓÓÓÓ!!! VÉGE, MEGMUTATTUK AZ ÖNHITT NORVÉGOKNAK, HOGY HOL A HELYÜK!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.